Fyldte padron pebre og ferieminder

Jeg stødte første gang på padron pebre, da vi var i det nordlige Spanien. Her er de en ofte yndet tapas som pimientos de Padron, grillet og med solide mængder salt og olivenolie øst ud over. Eventuelt sluttet af med et dryp citronsaft. Det smager altså rigtig godt. Her har jeg lavet en variant med fyldte padron pebre, som også er grillede.

Vi har ikke været i Spanien i år, og jeg savner i den grad de små tapasanretninger serveret til et glas lokalt produceret vin. Ved nærmere eftertanke savner jeg måske lige så meget stemningen af at sidde under en parasol med den skæggede ved min side og bare lade tiden gå. At tiden triller lige så stille af sted, mens jeg med blikket følger de lokale beboere på vej hjem med dagens indkøb, og vi prøver at beslutte, om vi skal have et glas mere, eller om vi skal gå en tur ud af havnepromenaden (igen).  

Fyldte padron pebre

Samme stemning kan ikke helt genskabes herhjemme. Men de små padron pebre kan dog give en svag fornemmelse, og derfor stod de i lang tid på min indkøbsseddel. Desværre også i lang tid forgæves, for uanset hvor jeg var, havde de ikke de eftertragtede pebre. Men så lykkedes det, og jeg har siden købt dem adskillige gange. Derfor er jeg nu nået til punktet, hvor der skal ske noget andet med dem end det sædvanlige. Varianten her, hvor de er fyldt med feta, er den skæggede særlig glad for. Så med ham som garant for kvaliteten vil jeg dele den meget simple opskrift på de fyldte padron pebre. De kan serveres som tilbehør til alt muligt som aftensmaden på billedet med laks, salat, tomatchutney (opskrift følger) og madbrød. Men også bare til et glas vin en aften på terrassen, hvor de sidste sommersolstråler nydes. 

Detaljer

Hvor mange?

8 stk

Arbejdstid?

10 minutter

Tid i ovn/på grill

6-8 minutter

Hvor let?

Let

Ingredienser

  • 8 padron pebre

  • 50 g feta i blok

  • Salt, peber

  • Olivenolie

Sådan gør du

  • Tænd ovnen på 220 grader (eller udnyt varmen på grillen).
  • Skyl padronpebrene og skær en slids i hver på langs. Fjern så vidt muligt kernerne. Det gør ikke noget, at der er kerner tilbage, men de ser bare ikke så pæne ud og kan være lidt skarpe i smagen.
  • Rør fetaen med salt og peber og evt ganske lidt vand. Fyld pebrene med feta og giv dem et par dråber olienolie.
  • De fyldte pebre bages ca. 5-8 minutter, indtil de er møre, og fetaen er smeltet lidt. 
close

RAMSLØG TIPS OG OPSKRIFTER

TILMELD DIG NYHEDSBREVET OG FÅ E-BOGEN OM
RAMSLØG

Jeg spammer ikke! Læs min privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*