tartelet med asparges

Gå helt asparges…

Asparges hører ligesom foråret til – sammen med de nye kartofler (sikkert fra Mallorca eller anden udenlandsk oprindelse, for de danske er endnu ikke kommet i handlen), stenbiderrognen (som er på sidste vers for i år) og andre gode råvarer.

Heldigvis kan den skæggede også lide asparges, både de hvide og de grønne, men det er nok de grønne, som vi begge mest hælder til. Lidt interessant – for de hvide har, så vidt jeg kan bedømme, en væsentlig højere status blandt madører. Nå, men så er den skæggede og jeg bare ikke rigtige madører, men til gengæld ærlige…

En tur i bagkataloget afslører også, at jeg har lavet rigtig mange retter, hvor asparges enten har spillet hovedrollen eller en væsentlig birolle. Lad os starte med et par forretter:

Aspargessuppe – en grøn sag

Aspargessuppe er ikke sådan noget med en opbagning og så et glas halvslatne hvide asparges. Her er der brugt rigtig lækre, grønne asparges, og resultatet er en grøn og cremet suppe.

Aspargessuppe

Asparges og stenbiderrogn – ren luksus

Kan man stadig nå at få fat i stenbiderrogn, så får den altså rigtig godt med- og modspil af asparges og forårskåd spidskål. Helt enkelt serveret så alle smage kommer frem. Prøv den her.

asparges med stenbiderrogn

Alle elsker tarteletter

Der er altid store smil, når der serveres tarteletter i kantinen på arbejde, og det uanset madmæssig observans i øvrigt. Om man er til mormormad, moderne hipster-vegetar eller passer på figuren, så vækker tarteletter bare minder om søndagsmiddage i familiens skød. Her med asparges og rejer (og dermed nok ikke helt mormor-rigtige, men de forsvinder nu som regel alligevel ret hurtigt).

tartelet med asparges

Hverdagsmiddagen – galette med gedeost

En galette er en tærte bagt uden form. Den udmærker sig ved at være megahurtig at lave, altså i forhold til en almindelig tærte. Fyldet må ikke være for flydende, for dejen skal kunne holde på det, her er asparges og gedeost genialt og tillige et perfekt par. Lige til en hverdagsaften.

galette med asparges

Sidst, men ikke mindst den ovnstegte pighvar

Det her er fantastisk som gæstemad. Bagt pighvar med kartofler, asparges og verdens letteste hollandaisesauce. Sidstnævnte kan varmt anbefales, for den smager præcis, som den skal, og så er den lige så let, som den er hurtig. Sæt retten på bordet i weekenden.

Pighvar med hollandaise sauce og asparges
Så er der dømt forår…

Kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*