Grønkålssalat med rødbeder, kikærter og andet godt

Denne grønkålssalat med rødbeder, kikærter og andet godt er altså min nye favoritsalat. Således har vi fået den to gange i den seneste uges tid. Indrømmer, at jeg nogle gange går lidt amok i de samme råvarer i en periode, og lige nu er det rødbeder, der er på favoritlisten sammen med kikærter, som den skæggede er ret vild med.

Kikærter kan være lidt vanskeligt tilgængelige, hvis de er tørrede, de kræver både tid og planlægning, fordi de både skal udblødes i mangeltider og derefter koges i en times tid. Kikærter fra dåse bliver måske ikke helt så crispy, når de ristes, som dem man selv koger. Til gengæld sparer man tid – og man kan følge en pludselig indskydelse og lyst til kikærter. Kikærter er desuden ret sunde fyldt med protein og kostfibre ifølge wikipedia.

I stedet for sorte kikærter kan den almindelige blege version sagtens anvendes. Det gør ingen forskel ud over i udseende. De sorte kikærter får i øvrigt deres farve fra et højt indhold af jern.

Springer man over det lave gærde, er der kort fra ide til bordet kan være dækket. En grønkålssalat med rødbeder, kikærter med videre behøver ikke tage mere end en halv times tid. Grønkål er perfekt til salat, hvis du er flittig med kniven, for grønkål skal snittes fint. Men så er det også lækkert, se for eksempel også denne grønkålssalat med blandede nødder og perlebyg.

grønkålssalat med rødbeder kikærter

Detaljer

Hvor mange?

2 personer

Hvor lang arbejdstid?

30 minutter

Hvor lang tid i alt

30 minutter

Hvor svært?

Ret let

Ingredienser

  • 3-4 håndfulde fint snittet grønkål (dermed afslører jeg, at jeg hopper over det lave gærde og køber grønkål færdighakket)

  • 2 rødbeder af mellemstørrelse

  • 1 avocado

  • 1 lille rødløg

  • 1/2 ds kikærter, almindelige eller sorte

  • 1/2 rulle blød gedeost

  • 1/2 granatæble

  • Spidskommen – efter smag og behag

  • 1/2 bdt persille

  • Salt, peber

  • Tilbehør: ristet rugbrød (en anden af mine favoritter pt)

Ingredienser – dressing

  • 1 tsk akaciehonning

  • 1 spsk rosevineddike (og har du ikke det, så vælg en hvidvinseddike i stedet for)

  • 2-3 spsk rapsolie eller lignende smagsneutral olie

  • Salt, peber

grønkålssalat med rødbeder kikærter

Sådan gør du

  • Start med at røre dressingen sammen. Fordel den hakkede grønkål i et fad og bland dressingen godt ind i den. Det må meget gerne trække i en halv time.
  • Skræl rødbederne og skær dem i meget tynde skiver, evt. kan du anvende et mandolinjern. Varm to pander op med olivenolie til middel varme. Den ene fylder du med rødbedeskiverne og lader dem simre møre i løbet af ca. 20 minutter – de krydres med salt og evt. peber.
  • Skyl kikærterne godt, lad dem dryppe af og rist dem på den anden pande. Kikærterne krydres undervejs med spidskommen, salt, peber og hakket persille. De skal have ca 10-12 minutter.
  • Imens hakkes rødløget fint og avocadoen skæres i skiver. Begge dele fordeles på grønkålen. Brug nu lidt tid på at befri granatæblekernerne.
  • Når kikærter og rødbeder er henholdsvis crispy og møre, hældes de over salaten. Øverst brydes den bløde gedeost ud over sammen med granatæblekerner. Serveres med ristet brød.

Kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*