grøntsagsgryde

Grøntsagsgryde

Den nemmeste måde at karakterisere denne her ret på er vist som en grøntsagsgryde. En af hverdagens retter, hvor man propper diverse grøntsager i en gryde og krydser fingrene. Og så alligevel ikke helt, for selvfølgelig er der tænkt over tingene.  

Grøntsagsgryde fra ide til bord 

Her efter nytår skal der skrues ned for kulhydraterne og op for grøntsagerne, helt efter den skæggedes ønske. Men mæt skal man stadig være, og derfor blev der skruet helt op for broccolien i denne ret. Sammen med porre, squash og tomater er det en rigtig god bund. Og tro mig, den her grøntsagsgryde mætter langt mere, end du tror. Dernæst tænkte jeg på smagsgiver, og her blev det tomater, en anelse hvidløg – kun en anelse af hensyn til den skæggede – og så lidt chili. Jeg er nemlig stadig påvirket af ferien i Costa Rica, hvor man får lov at smage nuancerne i maden. Altså hvor chilien ikke brænder gennem svælget. Endelig sluttede jeg af med guacamole, for det er altid godt. Derudover giver guacamole nogle af de sunde fedtstoffer, siger de kloge. Og man må her i den sunde januar hellere lytte efter. Nå, ja, og helt kedeligt skal det ikke være, så jeg ristede lidt cashewnødder til at toppe op med. 

Jeg serverede i bedste “nul hurtige kulhydrater”-stil ikke flutes, men ristet rugbrød til. Det var også i bedste “stop madspild”-stil, for vi havde lige et par halvtørre skiver, som kun havde godt af en god tur på brødristeren.   

Detaljer

Hvor mange?

2 personer

Arbejdstid?

30 minutter

Alt i alt?

30 minutter

Hvor let?

Ret enkel

Ingredienser

  • 1 broccoli

  • 1 squash

  • 1 porre

  • 1 fed hvidløg

  • ½ rød chili

  • 6-8 cherrytomater

  • 1 ds hakkede tomater

  • ¼ l vand

  • 1 håndfuld cashewnødder

  • 2 spsk æblecidereddike

  • Olivenolie til stegning

  • Salt, peber

  • Guacamole
  • ½ avocado

  • 3 spsk skyr

  • 1 tsk spidskommen

  • Salt, peber

  • evt lidt æblecidereddike

  • Servering
  • 2-3 tynde skiver rugbrød

Sådan gør du

  • Hak hvidløget og chilien fint, skær porre i skiver og squash i mindre stykker. Del broccolien i buketter. Så er du klar.
  • Varm en sauterpande op med olivenolie. Kom hvidløg, porre og chili på og lad det få et par minutter uden at tage farve. Tilsæt derefter squashstykkerne og broccolibuketterne. Lad det småsimre endnu nogle minutter.
  • Tilsæt hakkede tomater og lidt af vandet, så det får en blød konsistens uden at være flydende. Lad det småkoge i ca. 10 minutter.
  • Imens laver du guacamolen (se nedenfor) og rister både cashewnødder og rugbrødet. Cashewnødderne ristes på en tør pande og saltes. Rugbrødet kan fint ryge på brødristeren.
  • Guacamole
  • Skær avocadoen i mindre stykker og blend den med skyr og spidskommen. Smag til med salt, peber og evt lidt æblecidereddike.  
  • Grøntsagsgryden gøres færdig
  • Når grøntsagerne er møre, men stadig har bid, tilsættes halverede cherrytomater. Smag til med salt, peber og æblecidereddike. Sidstnævnte er genial og giver en skøn smag. Fordel de ristede cashewnødder over.
  • Serveres med guacamole og ristet rugbrød. 

Husk at tilmelde dig nyhedsbrevet med aktuelle opskrifter og forslag til menuer! 

Sundt for to deler ikke dine oplysninger med 3. part. Læs også privatlivspolitikken

Kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*