Grove boller til burgere (og anden mad, ost eller marmelade)

Vi lavede burgere af plantefars, hvilket ikke var nogen egentlig succes… altså plantefarsen. Burgerbollerne blev til gengæld ganske fine, meget grove i det og gode som madbrød til alt muligt andet. Så forvent ikke store, luftige boller, der er nemlig gods i de her grove boller til burgere og meget mere.

Det er ikke de hurtigste boller at bage – der går nemlig fra start til slut godt tre timer… men inden du stopper helt op, så bemærk, at der kun er en halv times arbejdstid heri. Resten af tiden hæver dejen, eller bollerne er i ovnen. Så der er masser af tid til at forberede burgerbøfferne, uanset om de skal være af fisk, plantefars eller oksekød.

Overskydende boller kan sagtens fryses ned. De kan lunes direkte fra frost eller tøs op først. Det er bare altid en god ide at give dem lidt tid i ovnen, så de bliver lune og lækre.

Vi skulle bruge bollerne til burgere, men de kan også meget anvendelige til sandwich.

Hvis du ikke er til grove boller til burgere, men stadig vil have halvfornuftige burgerboller af den lettere slags, så vær blot lidt tålmodig. Opskrift er på vej. Indtil da kan du eventuelt kigge på de her sandwichboller til burgere.

grove boller til burgere

Detaljer

Hvor mange?

6 stk

Arbejdstid?

1/2 time

Hæve- og bagetid?

2 1/2 time

Hvor lette?

Ret lette

Ingredienser

  • 3 dl lunt vand

  • 3-4 spsk skyr

  • 25 g gær

  • 1 spsk akaciehonning

  • 1 spsk groft salt

  • 1 spsk olie

  • 100 g rugmel eller lignende

  • 200 g groft økohvedemel

  • 200 g hvedemel

  • Pynt
  • Lidt havregryn

Sådan gør du

  • Bland vand, skyr, honning, salt og olie i en skål og opløs gæren heri. Rør derefter rugmel og økohvedemelet i. Saml dejen med hvedemel efter behov, dejen skal æltes godt igennem.
  • Lad dejen hæve i 2 timer i en overdækket skål på køkkenbordet.
  • Tænd for ovnen på 225 grader (almindelig). Del dejen i 6 stykker og form boller ud af dem. Sæt dem på en bageplade med bagepapir og lad dem efterhæve i en halv time. Smør dem med lidt vand og drys med havregryn. Bages i 12-15 minutter. Køles af på bagerist.

One Comment

  1. Pingback: Madbrød – perfekt til suppe, salat og meget andet – Sundt for to

Kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*