Grove hvedeknopper

Tid for endnu en tradition: varme, ristede hveder. Kræver selvfølgelig først, at der bages hvedeknopper. Som sagt, så gjort her i weekenden. I en lidt sundere version med solsikkekerner og grahamsmel. Men stadig med et strejf af kardemomme. De grove hvedeknopper skal blot flækkes, ristes og smøres med det, man nu foretrækker… smør, ost, marmelade etc.

Opskrift – grove hvedeknopper

Der bliver 12 stk af portionen her.
Tidsforbrug: 1/2 time med fingrene i dejen plus 2 gange 1/2 times hævetid plus 20 minutter i ovnen. Altså et par timer i alt, før der er dømt nybagte hveder.
Ingredienser:

  • 50 g gær
  • 3 dl lunkent vand
  • 1 spsk sukker
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk kardemomme
  • 50 g smør
  • 1/2 dl rapsolie
  • 1 æg
  • 60 g solsikkekerner
  • 100 g grahamsmel
  • 450-500 g hvedemel

Smelt smørret ved lav varme. Rør gær ud i det lunkne vand og tilsæt sukker, salt og kardemomme. Tilsæt derefter olie og smør. Tilsæt nu grahamsmelet og lidt efter lidt hvedemelet. Ælt dejen igennem og lad den hæve til dobbelt størrelse – det tager ca. en halv time. Form dejen til 12 boller og sæt dem tæt i fx en springform. Lad dem nu efterhæve tildækket i en halv time. Pensl dem med lidt vand og bag dem ved 200 grader varmluft i ca. 20 minutter.
Bryd dem evt. fire og fire, så passer de fint at fryse ned. 

Kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*