Gulerodsflutes

"Mumselækre..." - siges det :-)
“Mumselækre…” – siges det 🙂

He-he… min bedre halvdel, der ellers ikke har været voldsomt begejstret for hjemmebag, har overgivet sig helt og aldeles til de her gulerodsflutes. I det hele taget til mange af de varianter af flutes og småbrød, som jeg her hen over sommeren har bagt, fordi jeg blev grebet af bageriets væsen – at se dejen udvikle sig, bemærke glutenstrengene (sådan noget som jeg aldrig tidligere har set) og lytte sig til, om brødet nu er færdigbagt uden at blive overbagt. Disse flutes er oprindeligt fra Alt for damerne, men jeg har lavet en del om på opskriften, så de nu passer helt til vores smagsløg.

Opskrift på gulerodsflutes

3-4 stk

Tilberedningstid: Først en halv times tid – så hævetid i ca. 1-1½ time – så lidt arbejde i 15 minutter – efterfulgt af hævetid på 15 minutter og bagetid på 20 minutter.

Ingredienser

  • 25 gr smør, kærgården eller lignende
  • 2½ dl minimælk eller bare mælk
  • 2½ dl vand
  • 40 gr gær
  • 1½ spsk groft salt (jep, spiseskefuld)
  • 2 spsk honning (jep, igen spiseskefuld)
  • 3 groftrevne gulerødder
  • 250 gr grahamsmel
  • 3-400 gr hvedemel

Smelt smørret og tilsæt først mælk, derefter vand. Det skal ende med at være håndvarmt, så lad det evt. afkøle let. Rør gæren ud i blandingen, og tilsæt salt, honning, de revne gulerødder og grahamsmelet og rør rundt. Lad det stå i ca. 15 minutter. Tilsæt herefter hvedemelet lidt efter lidt, hold hellere lidt tilbage. Dejen bliver bare tør, hvis der kommer for meget mel i. Ælt dejen igennem og stil den til hævning på køkkenbordet i 1-1½ time under et klæde.

Efter hævningen deler du dejen i 3-4 portioner og former dem til fine flutes – placeres på en bageplade med bagepapir. Tænd ovnen på 225 grader, så den er klar, når den sidste hævetid på 15 minutter er færdig. Lige inden flutene sættes i ovnen, pensler du dem med lidt vand. Ca. 20-25 minutters bagetid.

Køles af på bagerist. Fjern bagepladen så hurtigt som muligt, så bliver de mest sprøde…

Kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*