fusion gulerodskage møder brunsviger

Gulerodskage møder brunsviger

Aj, altså… hvor blev jeg skuffet, da jeg i denne uge fik kage ved et møde ude af huset. For det, der så ud til at være den lækreste gulerodskage, var en fuldstændig smags- og kønsløs kage. Sådan en kage hvor man tænker, at det var da spild af god plads i maven – og kalorier. For jeg forventer mig egentlig, at jeg i en gulerodskage kan smage krydderiernes varme og mærke gulerøddernes sødme og blødhed. Men der var bare intet i den retning. Jo, jo, den var da fin i konsistensen og havde en fin farve, men det er ikke nok. Så på vej hjem fra mødet slog jeg vejen forbi supermarkedet efter brun farin og gulerødder, for det kunne jeg helt sikkert gøre bedre, tænkte jeg. Sikker som jeg var på, at mine faste testspisere (aka mine kolleger) helt sikkert igen ville lægge krop og smagsløg til. Denne gang til, når gulerodskage møder brunsviger.

gulerodskage møder brunsviger

Spark på krydderierne

Resultatet blev en gulerodskage, hvor der var spark på krydderierne. Og så skulle der selvfølgelig eksperimenteres lidt, så den traditionelle flødeostcreme blev erstattet af en nøddetopping. Som en af mine testspisere sagde, så var det nærmest som, når gulerodskage møder brunsviger. Ved nærmere eftertanke var det en ret præcis beskrivelse. Sød musik opstod, og gulerodskagen dansede tæt med brunsvigertoppen.

Er gulerodskage sundt slik?

Blandt testspiserne opstod en lang diskussion om, hvorvidt gulerodskage egentlig hører til blandt de søde sager. Den indeholdt jo både gulerødder og nødder, altså stort set kun sunde sager – lige fraset en pose brun farin. Jeg er ikke helt sikker på, hvad konklusionen blev, men kagen forsvandt ret hurtigt.

gulerodskage møder brunsviger

Den traditionelle

Et bud på den traditionelle gulerodskage med smørglasur finder du her.

Detaljer

Hvor mange

10-12 stykker i en springform på 22 cm

Hvor meget arbejde?

30 minutter

Hvor lang bagetid?

60 minutter

Hvor svært?

Smager af meget mere end den kræver af indsats

Ingredienser

  • 3 æg

  • 1 1/4 dl rapsolie

  • 400 g brun farin

  • 300 g gulerødder

  • 200 g hvedemel

  • 2 tsk kanel

  • 1 tsk stødt nellike

  • 1 tsk ingefær

  • 1 1/2 tsk bagepulver

  • 1/2 tsk fint salt

Ingredienser – topping

  • 25 g smør

  • 100 g brun farin

  • 75 g mørk sirup

  • 2 æg

  • 1/4 tsk fint salt

  • 150 g blandede nødder, gerne valnødder og hasselnødder

Sådan gør du

  • Tænd ovnen på 175 grader varmluft. Gør en springform klar med bagepapir i bunden og smør siderne med lidt rapsolie.
  • Skræl og riv gulerødderne groft. Bland alle de tørre ingredienser i en skål for sig.
  • Pisk æg og brun sukker sammen. Tilsæt rapsolie, pisk igen og tilsæt så de tørre ingredienser. Slut af med at blande de revne gulerødder i.
  • Hæld dejen i springformen og i ovnen med kalorius i ca. 45 minutter.
  • Imens gøres toppingen klar: smelt smørret i en kasserolle og lad det køle lidt af, mens brun farin, sirup og æg røres sammen. Tilsæt salt. Hak nødderne groft og vend dem i sammen med det smeltede smør.
  • Når kagen har været i ovnen ca 45 minutter, er den næsten færdigbagt. Hæld toppingen over kagen, og så skal den lige bage ca. 15 minutter mere. Tjek, at den er færdig med en gaffel.
  • Køl kagen helt af. Serveres som den er med kaffe eller te.

Kommentarer

  1. Er den stadig god, hvis jeg bager den to dage før den skal serveres?

    • Susanne

      Hej Dorte,
      den er helt klart bedst, hvis du bager den dagen før. Men jeg ville ikke være bange for at prøve at bage den 2 dage før – pas på med at komme den i køleskabet, så bliver den lettere tør.

      Held og lykke med det!

      Hilsen Susanne

  2. Hej Susanne
    Vild lækker opskrift! Jeg overvejer at lave den og tage den med på arbejde til min fødselsdag. Mine kollegaer glæder sig til at prøve den. Jeg har dog et spørgsmål.
    Kan jeg bage kagen helt færdig og efterfølgende lave et par huller med en gaffel, hvor jeg hælder remoncen over? Vil det være ekstra lækkert med creme fraice for at afbalancere sødmen?

    • Susanne

      Hej Sura,
      mange tak!
      Jeg har ikke prøvet, men jeg tror umiddelbart ikke, du får helt samme effekt, hvis du bager kagen helt færdig uden remonce. Og remoncen holder også på fugten i kagen, hvis du bager den dagen før. Creme fraiche lyder lækkert til, lidt a la hvis man laver en almindelig gulerodskage med flødeostcreme.
      God fornøjelse med kagen – og tillykke med fødselsdagen!
      Hilsen Susanne

Kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*