havregrød med revne gulerødder

Havregrød med revne gulerødder

Denne havregrød med revne gulerødder er virkelig et brud med faste rutiner. For sådan er det med morgenmad.

Aftensmaden skal helst være noget forskelligt hver dag. Her skal der være variation, for ellers bliver det kedeligt. Gad vide, hvorfor man så kan spise det samme til morgenmad morgen efter morgen? Jeg tænker, at det handler først og fremmest om, at det er let og dermed ikke noget, man skal tænke over, men bare kan finde frem fra køleskabet. Sådan er det i hvert fald her i huset. Godt nok prioriterer jeg at lave en god morgenmad, men det skal altså foregå i min faste rutine. Det er så fasttømret, at den skæggede for længst har erklæret, at han ikke vil risikere at komme i vejen for min morgen-effektivitet og derfor helt lader mig om at gøre morgenmaden klar. Helt ærligt, det er altså også det letteste.  

Morgenmad på rutinen 

Den skæggedes kolleger plejer at tabe næse og mund, når han fortæller, at vi skam får omelet hver morgen. Men det er faktisk rigtigt – vi får omelet ofte med spinat og så en portion skyr. Dermed er bunden virkelig lagt. Jeg holder mig godt mæt til frokosttid, endda helt fra klokken halv seks om morgenen.  

Ny inspiration til havregrøden   

Når jeg er alene hjemme og har tid, så prøver jeg at lave noget andet – men stort set ud af de samme råvarer. Jeg er ikke meget for en sød morgenmad, så når jeg googler rundt efter inspiration til nyt indhold til morgenmåltidet, kommer jeg ofte til kort. Der er kakao, frugt, sød granola, müsli etc, og det dur bare ikke. I stedet har jeg givet mig i kast med en havregrød med revne gulerødder.

Jeg kan simpelthen ikke erindre, at jeg nogensinde har fået havregrød som barn. Min mor har muligvis haft en aversion eller et traume mod grød, i hvert fald har det ikke været en del af morgenmads-repertoiret. Så jeg er faktisk lidt på begynderstadiet, hvad angår grød. Derfor starter jeg med en helt almindelig havregrød. Dog har jeg tilsat reven gulerod, fordi jeg ellers ville savne det grønne islæt, som jeg normalt får gennem spinat i omeletten. Og så serverer jeg grøden med en klat skyr og nogle hakkede mandler. Det sidste mest fordi det ser meget pænt ud. Alt i alt giver det en velsmagende grød, der slet ikke smager fadt eller kedeligt.

En anden ikke-sød morgenmad

Som sagt – morgenmad må ikke være sød i min optik, det er jo ikke dessert. Da vi var på ferie i Costa Rica, oplevede jeg en morgenmads-tradition efter min smag, nemlig gallo pinto. Den kan virkelig anbefales, når man har god tid.

Detaljer

Hvor mange?

1 person

Arbejdstid?

10 minutter

Kagetid?

5 minutter

Hvor let?

Meget let

Ingredienser

  • ½ dl havregryn

  • ½-1 dl vand/mælk

  • 1 gulerod

  • 1 nip salt

  • Tilbehør
  • Skyr

  • 1 håndfuld hakkede mandler

Sådan gør du

  • Kog en havregrød af havregryn og vand/mælk. Det tager max 5 minutter.
  • Imens rives guleroden groft. Halvdelen tilsættes grøden til sidst, hvorefter der smages til med et nip salt.
  • Serveres med resten af den revne gulerod, skyr og hakkede mandler. 

Prøver du en af mine opskrifter, så snup et billede og læg det på Instagram – med hashtagget #sundtforto. Jeg vil med glæde følge med 😉 

Husk at tilmelde dig nyhedsbrevet med aktuelle opskrifter og forslag til menuer! 

Sundt for to deler ikke dine oplysninger med 3. part. Læs også privatlivspolitikken

En lidt anderledes havregrød, der ikke er sød, men sødet med revne gulerødder. Så får man lidt af dagens grønne ration. Se opskriften her.  

Kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*