havregrynscookies

Seje, sprøde cookies

Konsistensen er en blanding af sprød og sej… Det lyder underligt, når man ser det på skrift, men det er faktisk den bedste beskrivelse af de her havregrynscookies med mandler, hvid chokolade og honning. De er sprøde, men har alligevel en god sejhed over sig, når man bider i dem.

“De allerbedste småkager”

Alle har indtil nu været fan af dem, så jeg har ramt et hit her. Ikke mindst hos den skæggede, som har udnævnt dem til at være en af de allerbedste småkager, jeg nogensinde har lavet. Og nok er han ikke nordjyde, men dog jyde og dermed lidt nærig med at uddele de store roser.

De her cookies er derfor også blevet produceret i lange baner i de sidste par måneder, for som sagt: alle kan lide dem. Fra malersvenden over ejerforeningens bestyrelse til naboer, venner og andet godtfolk. Flere af dem har også fået den såkaldte cookie-bag med hjem. Den skæggede sender nemlig gerne besøgende af sted med en pose proviant i form af småkager.

Øvrige fordele ved dem – ud over smag og popularitet – er, at de er meget lette at lave. Og de kan faktisk laves på under en halv time, hvis man lige strammer sig an. De er i øvrigt en variant af denne her havregrynscookie, som også går rent ind.

havregrynskager

Detaljer

Hvor mange?

30 stk = 2 plader

Arbejdstid?

20 minutter

Bagetid?

11-12 minutter

Hvor let?

Pærelet

Ingredienser

  • 125 g smør

  • 100 g sukker

  • 3 spsk honning, gerne fast

  • 125 g hvedemel

  • 125 g havregryn

  • 1/2 tsk natron

  • 1/2 fint salt

  • 50 g hvid chokolade

  • 50 g mandler

Sådan gør du

  • Tænd ovnen på 170 grader varmluft. Gør to bageplader klar med bagepapir.  
  • Mandlerne ristes på en tør, mellemvarm pande – pas på, de må ikke brænde på. Afkøles. 
  • Bland smør, sukker og honning i en kasserolle og smelt det ved middel varme. 
  • Imens blandes mel, havregryn, natron og salt i en skål. Chokoladen og de ristede mandler hakkes groft.  
  • Når smørblandingen er smeltet, så blandes de tørre ingredienser i sammen med chokolade og mandler. Det hele røres hurtigt sammen med en ske. 
  • Sæt småkagerne på bageplader med to skeer. Der bliver afhængig af generøsitet ca. 30 stk ud af portionen. 
  • Bages i ca. 11-12 minutter. De er færdige, når de har en fin gylden farve og er nogenlunde faste i konsistensen. Opbevares i kagedåse.
close

RAMSLØG TIPS OG OPSKRIFTER

TILMELD DIG NYHEDSBREVET OG FÅ E-BOGEN OM
RAMSLØG

Jeg spammer ikke! Læs min privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

Skriv kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*