Havregrynscookies til weekenden

Der er gået lidt cookiebageri i den herhjemme. Måske fordi det er blevet rigtig efterår udenfor. Måske fordi jeg bare har fået lyst til at bage. Måske fordi jeg har fået lyst til at bage, fordi det er efterår, og det lægger op til hygge. Uanset årsag så er resultatet en lille produktion af cookies. De første forsvandt som dug for solen, og det er jo egentlig godt, for så smagte de jo. Ny portion er hermed frembragt. De her havregrynscookies er sprøde i kanten og lidt chewy i midten. Vil man have dem helt sprøde, skal de bare have et par minutter mere i ovnen.



Opskrift – havregrynscookies

20-25 stk – fordeles på 2 bageplader, med mindre du har ambitioner om at frembringe en kæmpecookie. Elle sagt på en anden måde: de flyder ud.
Tidsforbrug: du behøver ikke vente længe på at få lækkersulten stillet – på en halv times tid når du langt.
Sværhedsgrad: let, let, let
Ingredienser:

  • 100 g blødt smør
  • 75 g sukker
  • 50 g brun farin
  • 1 æg
  • 125 g havregryn, gerne grovvalsede
  • 75 g speltmel
  • 1 tsk bagepulver
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 25 g rosiner
  • 25 g grofthakkede hasselnøddekerner

Tænd ovnen på 165 grader varmluft.

Hak hasselnøddekernerne groft. Beklæd et par bageplader med bagepapir.
Pisk smørret med sukker og brun farin. Pisk ægget i blandingen. Stil piskeren væk og find en ske frem i stedet. Bland mel, havregryn, bagepulver og vaniljesukker og vend det i dejen. Tilsæt til sidst hasselnødder og rosiner. Sæt små skefulde dej på pladerne – med rigtig god plads imellem, for de flyder rigtig meget ud. Bages i ca. 15 minutter. De er stadig lidt bløde, når de kommer ud af ovnen. Afkøl dem på pladerne i fem minutter og derefter på en bagerist, indtil de er helt kolde og klar til at komme i en kagedåse – eller direkte i maven.

Kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*