Havregrynscookies

De her havregrynscookies bliver ikke ved med at være sprøde, så bag dem, du vil spise nu og her… resten af dejen kan ryge i fryseren til en anden, god cookiedag. De er relativt fornuftige, selv om man nok ikke lige kan kalde dem for sunde. Endnu mindre sunde kan de gøres ved at tilsætte chokolade og dermed blive lidt sødere end denne her udgave.


Opskrift – havregrynscookies

Tidsforbrug: 45 minutter incl bagetid.

Ingredienser:

  • 75 g brun farin
  • 125 g havregryn
  • 100 g fuldkornshvedemel
  • 1 tsk groft salt
  • 1 tsk bagepulver
  • 75 g hakkede dadler
  • 50 g smør, blødt
  • 1 æg
  • 3 spsk skyr

Bland alle de tørre ingredienser. Hak dadlerne og rør dem i blandingen af tørre sager, så de hakkede dadler ikke ligger i en stor klump, men bliver skilt ad. 
I en anden skål skæres smørret i små stykker og blandes med lidt af den tørre blanding. Piskes godt, tilsæt ægget og pisk igen, slut af med at tilsætte skyr. Rør nu med en ske resten af de tørre ingredienser i og saml dejen. Rul dejen ud i tykke pølser, 4-5 cm i diameter. Skær cookies af dem, ca 1 cm tykke, og læg dem på en bageplade. Giv dem et tryk, de flyder ikke ud under bagningen. 
Bages i 10-12 minutter ved 175 grader varmluft. 

Kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*