jordbær-rabarbermousse kage

Hip hip hurra og glædelig jul: Indlæg nummer 500

Glædelig jul og hip hurra. Det her er indlæg nr. 500 på bloggen. Femhundrede! Måske burde jeg lade en fanfare lyde? Det er 500 små og store epistler om mad og livet omkring madlavningen. Et kig på dem giver et indblik i, hvordan mit første mål var at demonstrere, at sund mad er hurtig og let at bringe på bordet – hurtigere end at hente en pizza. Faktuelt og enkelt.

Venner og familie

Så introducerede jeg mig selv ganske lidt, og efterhånden er flere i omgangskredsen kommet med på bloggen, især den skæggede uden hvem jeg ikke ville kunne lave denne blog. Ikke blot er han min livsledsager. Han er også min primære testsmager og største kritiker (men også god til at rose, når det er på sin plads). Også venner og familie er blevet inddraget, jeg håber, at alle er ok med det. Kokken og fruen har ikke protesteret, og en af de retter, de stadig taler om, er min fiskesuppe. Nu er kokken fransk af oprindelse, så derfor omtales suppen internt altid som bouillabaisse. Uanset navn er det en dejlig varmende suppe. Lige præcis velegnet til denne 3. søndag i advent, hvor man måske har været på jagt efter juletræet og de sidste julegaver – eller hygget med juleklip og klejner.

Sundhedsflip og madtrends

Igennem årene har der også været en række mere eller mindre engagerede sundhedsflip og madtrends. Jeg hoppede aldrig på bølgen med, at man kunne spiralize en squash og så tro, at den smagte som pasta. Men ingefærshots, evt. med gurkemeje, fik vi da om morgenen i en kort periode. Ikke fordi ingefær historisk set har været en vigtig ingrediens i både kinesisk medicin og indiske ayurveda-medikamenter, men fordi den siges at være anti-inflammatorisk. Jeg giver ingen anbefalinger i den ene eller anden retning. Men om ikke andet kunne et ingefærshot være det sunde indslag i denne juletid, så man i hvert fald starter dagen med at føle sig sund.

Lækkerierne

Godt nok startede jeg ud i det sunde hjørne, men der skal være plads til kager og desserter. Det er der jo også, hvis man overordnet set lever sundt – jeg er ikke fanatisk. Derfor er der også en del kager, is og andre søde sager på bloggen. Sidste jul lavede jeg de her “Rocky Road møder kiksekage”, som forsvandt ret hurtigt.

Mod nye horisonter

I perioder har bloggen ligget stille, fordi jeg har haft travlt med andet, fx mit arbejde eller studier. På andre tidspunkter kan jeg se, at bloggen har fungeret som en lille, privat kreativ boble, jeg har kunnet gå ind i. Denne milepæl med 500 indlæg giver derfor også anledning til at reflektere over, hvad der skal ske fremover. Og der er planer. Hvad præcis vil jeg ikke løfte sløret for endnu. Det kræver nemlig, at jeg var helt afklaret, og foreløbig er det mest tanker og ideer. Det kunne sagtens være en ansigtsløftning til bloggen, men også andre tiltag rumsterer – i år gik jeg fx på Instagram med de bedste billeder, det kunne godt udvikles. Følg mig i øvrigt meget gerne der @sundtforto

Kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*