Hjemme-fra-ferie salat

Det er en tradition her i huset, at vi altid får salat til aftensmad den dag, vi kommer hjem fra ferie. Således ingen undtagelse denne gang. Efter en dejlig ferie i det nordvestlige Spanien, som bloggen her vil komme til at bære præg af i den kommende tid, skal der selvfølgelig også salat på bordet denne gang. Det bliver nu ikke en spansk salat (men bare rolig, de kommer, for maden var virkelig god, så der blev hentet masser af inspiration), men bare en meget enkel hjemme-fra-ferie salat af det, jeg lige fik købt på vejen hjem fra lufthavnen.



Man kan lave mange andre salater, for eksempel en linselækker salat.

Opskrift – hjemme-fra-ferie salat

Passer til to feriemætte personer.

Tidsforbrug: 20 minutter

Sværhedsgrad: simpel…

Ingredienser:

  • 2 æg
  • 1 hjertesalat
  • 8-10 cherrytomater
  • 1 moden avocado
  • 1/2 dåse kidneybønner
  • En lille håndfuld grønne oliven uden sten
  • 1 dåse god tun i vand
  • Lidt ansjosfileter

Dressing (den skæggedes favorit):

  • 1 tsk dijonsennep
  • 1 tsk honning
  • 1 spsk hvidvinseddike
  • 2-3 spsk rapsolie
  • Salt, peber

Kog æggene hårdkogte. Del imens hjertesalaten i mindre stykker. Skær cherrytomaterne i kvarte, del og skiv avocadoen. Læg hjertesalaten i et fad, cherrytomater og avocado ovenpå sammen med kidneybønner og de grønne oliven, der gerne må skæres i mindre stykker. Placer tunen i midten, arranger ansjosfileter og kvarte, hårdkogte æg omkring.

Rør dressingen sammen og hæld/dryp den over salaten. Server – og tal om de gode ferieminder…

Kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*