moderne hvidkålssuppe closeup

Hurtig hvidkålssuppe anno 2019

“Jeg synes, at der var mere væde og mindre fyld i supper, da jeg var barn,” sagde den skæggede undrende. Kunne det nu være rigtigt husket? Ja, selvfølgelig, for mere væde og mindre fyld var jo lig med, at suppen kunne strække lidt længere. Altså mæthed opnået ved en lavere pris. Det er nu nok en stakket frist, for man bliver jo mæt af fortrinsvis væske, og den forsvinder ret hurtigt gennem fordøjelsessystemet.  

Hurtigt på bordet 

Jeg kom hjem i dag efter en lang, lang dag på kontoret. Trætheden ville snart indfinde sig, og derfor handlede det om at få lavet noget sund mad hurtigt. Dertil kom, at kulden havde meldt sin ankomst udenfor, så dagen havde tillige været kold, og kulden havde sat sig i hele kroppen, følte jeg. Jeg har jo lovet, at det er slut med de cremede, purerede supper for en stund, så jeg måtte finde på noget andet. Det blev så denne her hurtige hvidkålssuppe – jeg havde ikke tid til at vente timer på en hjemmelavet grøntsagsfond. Den blev tilført ekstra fylde med butterbeans og ekstra smag med hvidløg og spidskommen. På den måde er den langt fra den hvidkålssuppe, som nogen måske forbinder med mormormad – eller med den hvidkålssuppe, som Søren Ryge fik serveret, da han besøgte Evald.

Husker du Evald?

Måske husker du ikke Evald og hvidkålssuppen, men det var en af de nærmest ikoniske udsendelser, som Søren Ryge lavede for mange år siden. Han besøgte Evald, en af de mange lidt skæve eksistenser, som Søren Ryge evner at komme ind på livet af. Aldrig kedeligt, aldrig en udstilling, men en beretning om en af de originaler, som jeg har en mistanke om, at der gemmer sig mange af rundt omkring i landet. Selve udsendelsen kan ikke ses, men tjek alligevel linket her, hvor der er en opfølgning.

Evalds hvidkålssuppe blev lavet på grisetæer og deslige. Min hvidkålssuppe var lavet på, hvad Aarstiderne og Kiselkassen havde bragt mig – og ren vegansk. Brug de grøntsager, du nu har – der skal bare være en god fylde i dem. Server suppen med godt brød. 

moderne og hurtig hvidkålssuppe

Detaljer

Hvor mange?

2 personer

Arbejdstid?

30 minutter

Alt i alt?

30 minutter

Hvor let?

Meget let

Ingredienser

  • 1/4 hvidkål

  • 1/2 blomkål

  • 2 gulerødder

  • 1 porre

  • 1 fed hvidløg

  • 1 tsk spidskommen

  • 1/2 ds butterbeans

  • 3/4 l grøntsagsbouillon (herbamare + vand)

  • Olivenolie til at svitse grøntsagerne i

  • Salt, peber

  • Ved servering
  • Godt brød

Sådan gør du

  • Varm en gryde op med lidt olivenolie. Hak hvidløget fint og skær porren i skiver. Svits begge dele i olivenolien et par minutter.
  • Klargør de øvrige grøntsager: Skær hvidkålen i tynde skiver. Del blomkålen i små buketter. Skræl gulerødderne og skær dem i små tern. Alle grøntsager skal bare op i gryden og svitse med et par minutter.
  • Tilsæt spidskommen og vend det hele godt rundt. Tilsæt så grøntsagsbouillon og lad grøntsagerne koge, indtil de er møre efter ca. 15 minutter.
  • Så hældes butterbeans i suppen og varmes op. Smag suppen til med salt, peber og evt mere spidskommen.
  • Servering
  • Serveres rygende varm med godt brød. 

Husk at tilmelde dig nyhedsbrevet med aktuelle opskrifter og forslag til menuer! 

Sundt for to deler ikke dine oplysninger med 3. part. Læs også privatlivspolitikken

Kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*