Det pibler frem med opskrifter på forårssager lige nu… måske er det bare fordi, nu skal det altså snart være forår udenfor og ikke kun i kalenderen.
Ramsløg er efterhånden blevet en forårsbebuder på linje med asparges, så selvfølgelig har jeg også kastet mig over dem – ikke mindst fordi der var ramsløg i min kasse fra Aarstiderne. Resultatet er en hurtig ramsløgspesto.
Får du nu ikke grøntsagskasser fra Aarstiderne eller andre, så kan man finde ramsløg i skoven. I hvert fald i løvskove i det østjyske område og på øerne. Her breder duften af mild hvidløg sig i forårsmånederne, og skovbunden er dækket af det flotteste grønne tæppe af ramsløg.
Er du bekymret for at få noget forkert med, når du plukker ramsløg, så tilmeld dig nyhedsbrevet og få min e-bog om ramsløg med.
Opskrift – hurtig ramsløgspesto
Tidsforbrug: max 15 minutter
Ingredienser:
- 40-50 mandler
- 15-20 blade ramsløg
- 1 dl rapsolie
- 1-2 spsk revet parmesan
- Saft og kraft af 1/2 lime
- Salt, peber
Hak mandlerne i en minihakker. Kom dem op i en skål, tilsæt de øvrige ingredienser og blend det godt sammen – enten i en blender eller med en stavblender. Smag til med salt, peber og evt. mere limesaft. Server til salat, fisk, kød eller som en del af en tapasanretning.