hurtige fladbrød

Hurtige fladbrød

Nogle dage har man bare brug for noget, der skaber lidt mere substans i et måltid. Det er her, de hurtige fladbrød kommer ind. De giver fylde og mætter godt. Læg dertil, at de er virkelig hurtige at lave, og hurtighed går på ingen måde ud over smagen.

Inden sommerferien skulle køleskabet tømmes helt for alt, der ikke var langtidsholdbart. Det var stort set alt andet end eddike, sennep og ketchup. Det gav altså lidt udfordringer, når aftensmaden skulle kreeres, for mest muligt skulle jo bruges. Efterhånden som tiden nærmede sig afrejsedagen, blev det mere og mere vanskeligt at lave noget nyt ud af stort set de samme ingredienser. Lad mig sige det sådan, at vi nok fik spist en del salat med fyld af diverse art. Og for at det ikke skulle blive det samme igen-igen, så lavede jeg fladbrød på panden. Op på tallerkenen med et fladbrød, salat ovenpå sammen med dressing, rulle-rulle, og så er der serveret. Lettere bliver det ikke. Samtidig er det skjult, at det bare er salat med brød til. Den skæggede klagede i hvert fald ikke… men ok, vi tømte samtidig fryseren for hjemmelavet is, blandt andet en vegansk kokos-is, som han er ret vild med. Lusket? Overhovedet ikke…

Så enkelt er det

Fladbrødene er meget hurtige at lave, for de er lavet med bagepulver, så der er ingen hævetid. Og så rulles de tyndt ud og bages på panden, og derfor tager de nærmest ingen tid at få gennembagt. De er lettest at rulle ud på en bordplade med mel, så de ikke hænger fast. Bruger man durummel til at rulle ud i, bliver brødene lidt crispy og lækre a la pizzakant. Normalt vil jeg rulle dem ud, efterhånden som jeg bager dem, men de bliver faktisk gennembagt så hurtigt, at det kan være vanskeligt at følge med.

Der kommer altså lidt duft af spejder over det, når fladbrødene bages på panden. Lidt a la snobrød over bål. Her kombineres det blot med en duft af Mellemøsten, fordi der er spidskommen i fladbrødene. Når de er bagt, skal de bare pakkes ind i et viskestykke, så bliver de ved med at være bløde og lune, indtil de skal serveres.   

Hvad kan man også spise de hurtige fladbrød til?

Nu behøver man altså ikke være på vej på ferie for at bage fladbrød. Anvendelsesmulighederne er nemlig rigtig mange. Man kan bruge fladbrød ligesom tortillapandekager – altså wrappe rundt om fx lynstegte grøntsager. De er også perfekte, når man har rester fra dagen før, for man chopper bare resterne op og pakker bare dem ind i fladbrød. Derfor har de også ofte været med i madpakken på arbejde eller til frokosten derhjemme. Jeg kunne også sagtens forestille mig de hurtige fladbrød til en gang grøntsager eller andet på grillen – og her kunne man da også bage brødene i stedet for på panden. Den allermest oplagte anvendelse er imidlertid til falafler, ikke mindst fordi varianten her indeholder spidskommen, ligesom falafler også gør.

Hurtige fladbrød

Opskrift af Susanne PaghMåltid Brød og bagt, BrødType MadbrødSværhedsgrad Let
Hvor mange?

6

stk
Arbejdstid?

15

minutter
Bagetid?

15

minutter
I alt?

30

minutter

Ingredienser

  • 200 g hvedemel, jeg bruger tipo 00, men almindeligt hvedemel fungerer også fint

  • 1 tsk bagepulver

  • 1 tsk spidskommen

  • ½ spsk groft salt

  • 2 spsk rapsolie

  • 1-1½ dl varmt vand

  • Durummel til at rulle dejen ud i

  • Rapsolie efter behov til bagning

Sådan gør du

  • Bland hvedemel, bagepulver, spidskommen og groft salt sammen.
  • Rør rapsolie i blandingen, og derefter skal den samles med lidt varmt vand. Det er lettest at samle dejen med klør fem. Dejen skal ikke æltes, men bare samles pænt.
  • Læg dejen under viskestykke i 10 minutter og lad den hvile.
  • Del dejen op i 6 stykker, som rulles meget, meget tyndt ud på et meldrysset bord – lad dem ligge under et viskestykke, så de ikke tørrer ud. Hvert udrullet stykke skal passe til din pande i diameter.
  • Varm en pande op med en anelse olie. Den skal være varm, men ikke brandvarm. Bag det første fladbrød 1, max 2 minutter på hver side.
  • Opbevar de bagte fladbrød pakket ind i et viskestykke, indtil du er færdig med at bage alle fladbrød.

Bemærk

  • Har du gang i grill eller et bål, kan fladbrødene også sagtens laves der.
  • Bliver der fladbrød til overs, kan de holde sig friske og bløde til næste dag, hvis de pakkes i en plastpose. De kan også fint fryses.

Husk at tilmelde dig nyhedsbrevet med aktuelle opskrifter og forslag til menuer! Klik her.

Prøver du en af mine opskrifter, så snup et billede og læg det på Instagram – med hashtagget #sundtforto. Jeg vil med glæde følge med 😉

Kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*