hurtige gulerodsbrud

Hurtige gulerodsbrud

De her gulerodsbrud er superhurtige at bikse sammen – og så smager de virkelig godt. Søde, bløde, luftige og alligevel med så meget indbygget fornuft i sig i form af solsikkekerner og revet gulerod, at de kan gå for en sund(ere) snack. Jeg er fan af dem, og de skal helt sikkert med i min madpakke.

Mine madpakketips

På min arbejdsplads er der frokostordning med tilmelding uge for uge. Vældig smart for de fleste og helt sikkert noget, der er med til at reducere madspild. Men når man som jeg har svært ved at forudsige, hvor jeg er hvornår (og nogle gange også hvorfor, men det er en anden sag), er det lidt vanskeligere at anvende ordningen. I stedet vælger jeg de fleste gange at tage madpakke med. Der er i min verden 3 udgaver af madpakker:

  1. Den kreative, der viser overskud og god tid, og hvor man får en lækker salat, der ligger i lag i et fint glas. Jeg har givet op på glasset, men ellers sker det faktisk.
  2. Den hurtige, som er hårdkogt æg, tomat og rugbrød, og som i en periode var min faste frokost. Nemt, hurtigt og mættende.
  3. Den madspildsbevidste, som er rester fra aftensmaden dagen før. I mit tilfælde er det så lidt a la nummer 1, for det er tit salaten, der er lavet ekstra af.

Ja, og så er der nr 4: den glemte. Den ender jeg heldigvis meget sjældent i, og så har jeg altid en nødration af kiks i tasken. Ret kedeligt, men det hindrer mig i at gå helt kold.

Dagens gulerodsbrud er velegnede til alle tre madpakkeløsninger, fordi de simpelthen er godt tilbehør og ikke behøver pålæg eller anden smørelse. De smager supergodt i sig selv.  

Om hurtige gulerodsbrud

Som sagt er de her gulerodsbrud rigtig hurtige. De skal kun hæve i 1 time i alt, førend de rammer ovnen i 15 minutter. Det betyder, at man kan have nybagte gulerodsbrud på under 2 timer – og de er altså lavet fra bunden.

Først laver du selve grunddejen uden fyld og lader den hæve. Derefter skal fyldet i – og så skal det nærmest hakkes sammen. Du spreder dejen ud på fx et skærebræt (jeg er lidt øm over vores bordplade og kunne ikke drømme om at anvende noget, der på nogen måde kunne ridse den). Så laver du en fordybning i dejen og fylder den med æg, solsikkekerner og revet gulerod. Dejen foldes op omkring fyldet, og så hakkes dejen igennem med en bagespartel. Ikke noget med at ælte eller andet. Bare sørg for at holde fyldet inden for. Det bliver ikke pænt formede boller, men det er heller ikke meningen – gulerodsbrud skal se lidt uordentlige ud. De skal også bare nærmest skovles over på bagepladen. Om det er derfor, gulerodsbrud hedder brud, altså at de er lidt brudte i overfladen, ved jeg ikke.  

Brud med god tid

Har du rigtig god tid, så kan du også prøve de her gulerodsbrud med kærnemælk og chiafrø. De er langtidshævede, så dejen skal blot i køleskabet natten over.

Hurtige gulerodsbrud

Opskrift af Susanne PaghMåltid Brød og bagtType BollerSværhedsgrad Let
Hvor mange?

10

stk
Arbejdstid?

30

minutter
Hævetid?

1

time 
Bagetid?

15

minutter
I alt?

1

time 

45

minutter

Lynhurtige gulerodsbrød med masser af smag

Ingredienser

  • 20 g gær

  • 2½ dl lunt vand

  • 3 spsk sukker (ca. 40 gram)

  • 100 g ølandshvede

  • 350 g hvedemel fx manitobamel

  • ½ spsk groft salt

  • 30 g smør, gerne blødt

  • 1 æg

  • 75 g solsikkekerner

  • 2 gulerødder af mellemstørrelse, groft revne

  • Tilbehør
  • Bageplade med bagepapir eller hulbageplade (min favorit)

Sådan gør du

  • Rør gær ud i det lune vand. Tilsæt sukker.
  • Tilsæt derefter de to slags mel og salt, rør dejen godt igennem. Derefter tilsættes smør i små stykker, som æltes ind i dejen, indtil dejen er blød og lækker.
  • Dæk skålen over og lad dejen hæve på køkkenbordet i 30 minutter.
  • Riv gulerødderne groft. Tag bagepladen frem – læg bagepapir på, hvis det er en almindelig bageplade. Hvis det er en hulbageplade, skal den blot have lidt olie.
  • Tag dejen ud på køkkenbordet (eller på et stort spækbræt, hvis du er sart med bordpladen – det er jeg nemlig). Bred dejen ud og lav en fordybning i den. Hæld æg, solsikkekerner og de revne gulerødder ud i fordybningen. Fold dejen ind over og hak den sammen med en bagespartel. Del dejen i 10-12 stykker og læg dem på bagepladen. Her efterhæver de i 30 minutter.
  • Tænd ovnen på 200 grader varmluft og evt. damp, hvis du har det. Bag gulerodsbruddene i ca. 15 minutter, indtil de er gennembagte. Afkøles på bagerist.

Bemærk

  • Kan I ikke spise alle gulerodsbruddene inden for de første to dage, så kom dem i fryseren. De skal blot tøes op – og gerne lunes i ovnen, så er de næsten som friskbagte igen.

Husk at tilmelde dig nyhedsbrevet med aktuelle opskrifter og forslag til menuer! Klik her.

Prøver du en af mine opskrifter, så snup et billede og læg det på Instagram – med hashtagget #sundtforto. Jeg vil med glæde følge med 😉

hurtige gulerodsbrud

Kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*