Når det skal gå rigtig stærkt, og når man slet ikke orker at lave mad, så er løsningen denne lynvariant af pizzaslices, som italienerne sikkert vil rynke på næsen ad. Der er lavet to varianter her – men det vælger man jo selv, ligesom man også selv vælger fyldet.
Lynhurtige pizzaslices
Hovedret 2 personer eller snacks til 4-6 personer
Tilberedningstid: 20 minutter
Ingredienser
4 bløde tortillaer, gerne fuldkorn
Fyld – les rouges
- 1 hakket løg
- 1 ds hakkede tomater
- 2 tsk oregano, tørret
- 2 tsk basilikum, tørret
- Salt, peber
- Olivenolie
- 2 tomater
- 6-8 stykker grillet artiskok fra glas
- Revet ost efter behov
Fyld – les blanches
- 200 g kantareller
- 50 g frisk babyspinat
- 1 mozzarella ost skåret i skiver
- Salt, peber
- Olivenolie
- Revet ost efter behag
Salat
- 50 g babyspinatblade, friske
- 2 tomater skåret i stykker, gerne lidt chunky
Dressing
- 1 spsk balsamicoeddike
- 3 spsk olivenolie
Tænd ovnen på 200 gr. (varmluft). Læg bagepapir på to plader og placer de fire tortillaer på dem.
Tilbered fyldet:
Varm en spsk olivenolie i en gryde, tilsæt det hakkede løg og sauter det, uden at det tager farve, i et par minutter. Herefter tilsættes en dåse hakkede tomater, der varmes op til kogepunktet. Smag til med krydderierne og lad tomatsaucen varme igennem.
Fordel tomatsaucen på to af de bløde tortillaer, læg herpå tomater skåret i skiver samt artiskokker i mindre stykker. Fordel revet ost over efter behag.
Den hvide udgave er uden tomatsauce. Start med at rense kantarellerne – det tager en krig og gøres bedst med en pensel og ingen vand. Skyl babyspinaten og lad den dryppe godt af. Varm lidt olivenolie på en pande, tilsæt kantarellerne og lad dem brune godt af. Derefter tilsættes babyspinaten, den skal bare lige falde sammen. Krydr godt med salt og peber.
Fordel blandingen på de to sidste bløde tortillaer sammen med mozarella skåret i skiver og fordel revet ost over efter behag.
Sæt pizzaerne i den varme ovn ca. 5-8 minutter. Hold øje med dem – osten skal egentlig bare smelte, så er de klar.
Imens laves en let salat:
Friske babyspinatblade skylles og afdryppes godt, blandes med tomater skåret i stykker. Dressingen blandes af balsamicoeddike og olivenolie i forholdet 1 til 3 og hældes over.
Pizzaerne skæres i slices – og så er der serveret.