hvid chokolademousse

Hvid chokolademousse med bergamotte

Jeg fik jo købt de her bergamotter, og så skal der selvfølgelig eksperimenteres. Denne gang blev det en hvid chokolademousse med bergamotte. Resultatet blev en mousse med syrlig kant. Helt perfekt til min brombær-kokos-snitte og så en vaniljesyltet appelsinskive. Mums… det er vanskeligt at blive ved med at bilde sig selv ind, at det er hårdt arbejde at teste opskrifter.  

Chokolademousse udmærker sig især ved to ting: For det første kan chokolademousse spises året rundt. Der skal bare det rigtige, årstidsbestemte tilbehør til. For det andet er det en dessert, der kan tilberedes på forhånd, ja allerbedst dagen før. Ofte ser man moussen med mørk chokolade, men det kan blive meget intenst. Her får du i en hvid chokolademousse med bergamotte både chokoladesmag og syre. 

Chokolademousse kan imidlertid også sprede skræk og være årsag til nervøse trækninger: det er nemlig en dessert med husblas og dermed risikoen for ubehagelige trevler i moussen. Dertil kommer, at moussen også kan blive lige lovlig tung både i konsistens og smag. Til det er der kun to gode råd: Pisk-pisk-pisk – brug piskeriset meget energisk, når husblassen skal røres ud. Og tilsæt ganske lidt syre fx som her bergamotte- eller appelsinsirup, så smagen løftes.    

Har man ikke bergamotter, så prøv appelsiner eller citroner i stedet for.  

Detaljer

Hvor mange?

4 personer

Arbejdstid?

30 minutter

Tid på køl?

Mindst 4 timer

Hvor svært?

Ikke specielt

Ingredienser

  • 75 g hvid chokolade

  • 1 bergamotte – revet skal og saft

  • 1/2 dl rørsukker

  • 1 blad husblas

  • 1 æggeblomme

  • 1 1/4 dl piskefløde

Sådan gør du

  • Læg husblas i blød i koldt vand i mindst 10 minutter. Hak imens den hvide chokolade og smelt den over vandbad under omrøring. Pisk fløden til flødeskum.
  • Kog saften fra bergamotten op med rørsukker og lad den simre, til den har konsistens som en sirup. Pisk den udblødte husblas i bergamottesiruppen.
  • Pisk æggeblommen op og tilsæt den revne bergamotteskal. Mens du stadig pisker, tilsættes den varme bergamottesirup.
  • Vend flødeskummet i med let hånd.
  • Hældes i beholder eller på glas og stilles på køl i mindst 4 timer, men gerne natten over.

Husk at tilmelde dig nyhedsbrevet med aktuelle opskrifter og forslag til menuer! 

Sundt for to deler ikke dine oplysninger med 3. part. Læs også privatlivspolitikken

Kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*