Inspiration til morgenmaden 

Aftensmaden skal være varieret – man gider jo ikke spise det samme dag efter dag. Men morgenmaden derimod, dér er man, eller i hvert fald jeg, det vildeste vanedyr: Skyr med bær og drys, en omelet med grønt og et par krus grøn te – plus avisen. Det er også ret godt, der er kulhydrater, protein og kostfibre, som nok skal holde maven både mæt og i orden i lang tid. Men helt ærligt, det er da lidt kedeligt dag efter dag. Så jeg har udfordret mig selv, mens den skæggede er ude og rejse med arbejdet. Målet har været at finde ny inspiration til morgenmaden. Det betyder, at jeg må prøve forskellige typer af morgenmad, der stadig opfylder kravet om protein, kulhydrat og fibre, så jeg ikke går kold efter to timer.

Første dag var nærmest normal med skyr med bær og drys samt et spejlæg og ristet spinat.

Dag to startede aftenen før med at sætte 1 del havregryn i blød i 1 del vand. Koges op om morgenen med 1 del mælk. Rør et æg i havregrøden og tilsæt lidt salt. Lidt pære i tern og hakkede mandler på toppen, og der er serveret. Ægget lyder mærkeligt, men havregrøden bliver meget cremet, og så giver det jo protein.

Rester af havregrøden laves til klatkager, der steges på panden. Serveres med skyr og bær. Således skete det på dag 3.

Den sidste testdag blev det til denne her lidt mere opmærksomhedskrævende, men ret lækre sag, der også kan gå som frokost, nemlig ristet rugbrød med avocado og pocheret æg. Lyder pocheret æg for svært, når man ikke helt har fået øjne endnu, så overvej alligevel at prøve det, for det er faktisk ret let. Ellers gå efter et blødkogt æg.

Pocheret æg

Lad vandet koge op i en kasserolle. Tag ægget, mens det stadig er helt inklusive skal, og læg det i vandet og rul det hurtigt rundt en enkelt omgang langs kanten. Op igen med det samme. Trillet her får hviden til at samle sig, siger de kloge. Jeg ved kun, at det virker. Hæld et par spsk hvidvinseddike i vandet og rør rundt, så der sker cirkulation i vandet, der skal simrekoge, ikke bulderkoge. Slå ægget roligt ud i vandet og se hviden samle sig om blommen på magisk vis. Lad det simrekoge i 3-4 minutter, indtil det byder på let modstand, når man trykker på det. Så er det perfekt.

Resultat af testen

Det er faktisk ret rart med variation i morgenmaden, men det må ikke kræve for meget hjerneaktivitet. Når man surfer rundt for inspiration til morgenmaden på nettet, er der mange søde morgenmadsforslag. Jeg kan ikke helt have, at jeg kan blive i tvivl, om jeg spiser morgenmad eller dessert, så næste udfordring må være morgenmad med grøntsager, laks og lignende.

Og så bliver det godt at få den skæggede hjem igen… glæder mig!

Kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*