Det er blevet meget populært at mikse det søde med det salte, og det skulle selvfølgelig også forsøges med min “standard” isopskrift. Det blev til en meget lækker is med mandelkrokant, der havde fået et let drys salt.
Opskrift – is med mandelkrokant
Portionen her passer til 6-8 personer afhængig af lækkersult og tilbehør.
Tidsforbrug: Selve tilberedningen tager ca. 45 minutter, men dertil skal lægges, at man man lige skal have tålmodighed 5-6 timer, mens isen er i fryseren og bliver til is.
Sværhedsgrad: Jeg synes jo, det er pærenemt…
Ingredienser:
- 75 g mandler
- 2-3 spsk sukker
- En knivspids groft salt
- 2 æggehvider
- 2 æggeblommer
- 4 spsk sukker
- 3 dl flødefraiche
- 2-3 spsk Licor 43
Til servering:
- 3-4 blommer
- Revet skal og saft af 2 appelsiner
- 3-4 spsk sukker
Varm en pande op til middel varme og rist mandlerne. Når de har fået farve, tilsættes 2-3 spsk sukker, som smelter. Vend mandlerne rundt, giv dem et let drys groft salt og hæld dem over på et stykke bagepapir. Afkøles og hakkes derefter groft, der må gerne være lidt store stykker iblandt.
Pisk æggehviderne stive, tilsæt 1 spsk sukker og giv det et par omgange med håndmixeren. I en anden skål piskes flødefraiche til skum, det bliver som en blød flødeskum. Og i en tredje skål piskes æggeblommer og 3 spsk sukker længe, så det bliver næsten hvidt.
Bland nu først ca. 2/3 af den hakkede mandelkrokant i sammen med Licor 43. Derefter vendes flødefraiche skummet i med let hånd, og der sluttes af med en endnu lettere hånd, når du vender de stift piskede æggehvider i. Behold så meget luft i ismassen som muligt.
Hældes i passende beholdere og sættes i fryseren i mindst 5-6 timer. Det er ikke nødvendigt at røre rundt undervejs.
Skær blommerne i både. Kog appelsinsaft, revet skal og sukker op i en kasserolle, indtil sukkeret er opløst. Lad det gerne koge lidt ind. Hæld appelsinsaften over blommerne og lad dem trække gerne en time eller to.
Tag isen ud af fryseren ca. 10 minutter før servering, så den lige bliver blød og lækker. Server den med de appelsinmarinerede blommer og et drys hakket mandelkrokant på toppen.
Pingback: Is, is, is – Sundt for to
Pingback: Weekendmenu – en gammel kending med salat, laks og is – Sundt for to