jordbærsuppe med hvid chokoladeis

Jordbærsuppe med hvid chokoladeis

Jeg fortsætter med at lave variationer over kendte retter. Denne gang er det jordbær med fløde, det er “gået ud over”. Jeg har simpelthen dekonstrueret retten og lavet noget helt andet ud af noget af det allermest danske, nemlig friske jordbær serveret med et let drys sukker og fløde. I stedet er det blevet til jordbærsuppe med hvid chokoladeis.

Det er muligvis helligbrøde at ændre noget med så meget tradition. Det syntes nu ikke at påvirke vores gæster, der især fremhævede smagsnuancerne i kombinationen af jordbærsuppe med hvid chokoladeis.

Sommermenu med danske aner

Det var en af de her sommeraftener, hvor solen ikke syntes at ville gå ned, men i stedet lod sit lys lande på os og skære i øjnene. Og da solen endelig gav op og sænkedes ned under horisonten, efterlod den et skønt farvespil på himlen i alle røde nuancer. Helt passende som afslutning på et måltid, der var præget af dansk sommer fra forretten, som var ærtesuppe, over den grillede laks med kartoffelsalat med spidskål, ærter og asparges – og ægte mormordressing. Bare rolig, opskriften er på vej, for det smagte fabelagtigt. Og så jordbær med fløde…

Til desserten 

Desserten var en flødeis med hvid chokolade serveret med iskold jordbærsuppe. Simpelthen jordbær med fløde – bare vendt om. Mest af alt fordi jeg aldrig har været vild med hverken fløde eller mælk til mine jordbær. Til gengæld er jeg ret vild med, at jordbærsmagen står skarpt og klart, og det gør den i denne her jordbærsuppe. Og så er det en af de desserter, der ser rigtig godt ud – og som simpelthen skal laves i forvejen for så blot at arrangeres, når tidspunktet for servering oprinder.  

På billederne er der i øvrigt to skeer af en ganske bestemt grund: Når den skæggede og jeg er ude og spise, er vi som regel mætte, når vi når til desserten. Men lidt sødt til kaffen vil nu være dejligt… Derfor bestiller vi altid én dessert og to skeer. Det er vi helt sikkert ikke de eneste, der gør.

Om isen 

Den hvide chokoladeis er en ny variant, som jeg har lavet ud fra min gamle opskrift. Jeg brugte nemlig i lang tid det produkt, der hedder flødefraiche, som bestod af en blanding af creme fraiche og piskefløde. Flødefraiche fungerede ikke bare rigtig godt, det var simpelthen en perfekt løsning i isen, fordi creme fraiche lige tog toppen af det, der godt kunne blive lidt kvalmt, når isen kun blev lavet med piskefløde. Nu kan jeg bare ikke længere finde flødefraiche (skam jer #arla), og så har jeg eksperimenteret lidt med alternative løsninger. Resultatet er faldet på denne her med græsk yoghurt, og det skal være 10% udgaven, for ellers bliver det ikke helt godt. Jeg har også testet med skyr, hvilket næsten var en katastrofe. Bemærk, der er is nok til 6-8 personer, men de færreste klager over at have ekstra is i fryseren. 

Om suppen 

Jordbærsuppen skal ligesom isen forberedes i god tid, da den skal have tid til at blive rigtig kold. Jeg blender suppen, så alle de gode sager bliver i den – dermed holder man også fast i al smag. Man kunne godt vælge at si suppen, men jeg synes faktisk, at det er synd.

jordbærsuppe med hvid chokoladeis

Detaljer

Hvor mange?

2 personer

Arbejdstid?

30 minutter

Køle/frysetid?

4 timer

Hvor let?

Normal

Ingredienser

  • Jordbærsuppe
  • 200 g jordbær

  • 50 g sukker

  • ½ lime

  • ½ dl vand

  • ½ tsk vaniljesukker

  • Hvid chokoladeis
  • 1½ dl piskefløde

  • 100 g græsk yoghurt

  • 2 æggehvider

  • 2 æggeblommer

  • 1+3 spsk sukker

  • 100 g hvid chokolade, gerne med citron

  • 1 tsk vaniljesukker

  • 2-3 spsk amaretto eller lignende

Sådan gør du

  • Jordbærsuppe
  • Rens jordbærrene og skær dem i mindre stykker.
  • Hæld dem i en kasserolle sammen med sukker, saft og revet skal af lime og vand. Lad det småkoge i ca. 15 minutter, indtil jordbærrene er godt møre.
  • Smag til med vaniljesukker. Skum suppen af og hæld over i en skål, der sættes på køl i mindst 3-4 timer, men gerne natten over.
  • Hvid chokoladeis
  • Hak chokoladen. Pisk så æggehviderne helt stive. Tilsæt 1 spsk sukker og pisk igen i ca. 1 minut. Stil skålen til side.
  • I en ny skål piskes fløden til flødeskum. Stil skålen til side.
  • I den sidste skål, som også skal være den største, piskes æggeblommer og de 3 spsk sukker sammen med vaniljesukkeret til en hvid æggesnaps. Bland den hakkede chokolade i æggesnapsen.
  • Bland den græske yoghurt i æggesnapsen sammen med likør. Vend nu med let hånd flødeskummet i blandingen. Slut af med at vende de stiftpiskede æggehvider i.
  • Hældes i passende beholdere og fryses i minimum 4 timer. Det er ikke nødvendigt at røre i isen undervejs.
  • Servering
  • Læg en kugle is omgivet af jordbærsuppe. Serveres med en eller to skeer…

Hvid chokoladeis: 4. 5. 6. 7. 8. Servering 9.

Prøver du en af mine opskrifter, så snup et billede og læg det på Instagram – med hashtagget #sundtforto. Jeg vil med glæde følge med 😉 

Husk at tilmelde dig nyhedsbrevet med aktuelle opskrifter og forslag til menuer! 

Sundt for to deler ikke dine oplysninger med 3. part. Læs også privatlivspolitikken
close

RAMSLØG TIPS OG OPSKRIFTER

TILMELD DIG NYHEDSBREVET OG FÅ E-BOGEN OM
RAMSLØG

Jeg spammer ikke! Læs min privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

Skriv kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*