Jeg vender retur til min opskrift på cantuccinier gang på gang. Også i dag hvor jeg ville bage en småkage, der var lidt julet. Det blev julecantuccinier med ingefær, allehånde og nellike, fordi den skæggede ikke er vild med kanel – men til gengæld lidt glad for den skarpe smag, som man kan få med ingefær.
Jeg mødte min gode kollega i tekøkkenet ved kaffemaskinen – alle kontorers naturlige samlingspunkt. Og her blev jeg mødt med et spørgsmål om brugen af grappa i småkager. Ja, hvorfor ikke? Min kollega har i hvert fald ofte brugt spiritus af en eller anden art, så det måtte jeg selvfølgelig også prøve. Dog ikke med grappa, som huset ikke er leveringsdygtig i. Valget faldt derimod på mørk rom, som passer rigtig godt til vanilje og ingefær.
Det bliver nogle meget julede julecantuccinier. Ønsker man mindre julede cantuccinier, vil jeg anbefale, at man dropper allehånde og nellike. Men hold fast i ingefæren, for den smager altså supergodt i. Eller man kan simpelthen vælge en af mine andre cantuccini-opskrifter…
Cantuccini er en italiensk, dobbelt-bagt småkage, som udmærker sig ved at kunne holde sig i lang tid, hvis man ikke spiser dem altså.
Detaljer
35-40 stykker
30 minutter
30-35 minutter i alt
Helt normal
Ingredienser
250 g hvedemel
1 tsk bagepulver
1 tsk vaniljesukker
2 tsk ingefær
¼ tsk allehånde
¼ tsk stødt nelliker
1 knsp salt
125 g rørsukker
75 g mandler, hele og ikke smuttede
100 g mørk chokolade, grofthakket
2 spsk mørk rom
2 store æg
Sådan gør du
- Tænd ovnen på 170 g varmluft.
- Hak chokoladen. Bland alle de tørre ingredienser, tilsæt mandler, chokolade og rom. Saml dejen med æggene. Dejen kan godt være lidt vanskelig at samle, men lad endelig være med at ælte den for meget.
- Rul dejen ud i to stænger på bagepapiret, ca. 7 cm brede og 1 cm høje. Bages i ca. 20-25 minutter.
- Tag pladen ud af ovnen, vent et minut eller to, så den værste varme er dampet af. Skær stængerne ud i stykker ca. 1 cm brede. Stil småkagerne på højkant på pladen, og ind i ovnen med den igen, denne gang ca. 10-12 minutter. Køles af på bagerist og opbevares i tætsluttende kagedåse.
Husk at tilmelde dig nyhedsbrevet med aktuelle opskrifter og forslag til menuer!