kaffesnitter flatlay

Kaffesnitter i en corona-tid

Nogle gange skal man bare have noget lidt anderledes – ikke nødvendigvis meget anderledes, men bare ikke de vanlige småkager. Den skæggede er ellers ret begejstret for småkager med kokos, men denne gang skulle der altså noget andet i kagedåsen, og det blev til kaffesnitter med hakket chokolade. Ikke tosset, når de lige bliver serveret med en kop kaffe. Bliver de bløde, kan du give dem et par minutter i ovnen.    

Baggrunden er, at vi er midt i perioden, hvor Danmark har lukket ned på grund af Corona-virus. Vi har lagt de første dages hamstring bag os – og gudskelov for det, for det var da forfærdeligt at være vidne til. Der er altså igen varer i butikkerne, og samtidig skal vi alle have en hverdag til at fungere. For nogen en meget anderledes hverdag derhjemme med arbejde og familie om benene. Jeg tilhører også den del af befolkningen, der er sendt hjem. Jeg arbejder hjemmefra i denne tid, og den skæggede er også hjemme. Vi er vant til det, men for mange er det en stor omvæltning, ved jeg.  

En arbejdsdag i corona-tid 

Den skæggede og jeg opretholder en helt almindelig arbejdsdag. Ligesom vi sad på et kontor kaffepauser og frokostpause inkluderet. Og måske lige så vigtigt så forsøger vi at slutte dagen af, så arbejdstiden ikke bare løber videre hen over aftenen. Nu er vi jo ikke på kontoret, så vi går sikkert glip af fødselsdagskage, torsdagskage og hvad der ellers kan komme. Derfor går det fint an, at kaffepauserne om formiddagen og eftermiddagen ofte bliver med lidt sødt til – fx disse kaffesnitter.  

Gode råd til hjemmearbejdsdagen  

Jeg har samlet et par af mine erfaringer fra hjemmearbejdsdagen sammen her – måske andre kan bruge dem, hvis deres kontor er flyttet hjem i privaten: 

  • Skidt for sig, og snot for sig – eller sagt på en anden måde: Arbejde for sig, fritid for sig. Arbejdstid er arbejdstid, og når man har fri, er det rigtig fritid. 
  • Tag almindeligt tøj på. Du kan sagtens være mere afslappet end normalt, men tøjet er også et signal om, at du er på arbejde.
  • Sørg for afveksling. Brug lidt af frokostpausen på at komme udenfor. Det er nu altid en god ide, corona eller ej, og uanset om man er hjemme eller på kontoret.
  • Hvis du så samtidig skal passe børn, bliver ovenstående lidt af en udfordring. Det ved jeg godt. Her finder hver familie sikkert sin løsning, det kunne være at arbejde forskudt, så der bliver tid til både børn og arbejde. 

Kaffesnitter som børnearbejde 😉

Dagene bliver lange, når man ikke er i skole eller til fritidsaktiviteter. Derfor inddrag børnene i madlavningen og måske især i de lidt sjovere aktiviteter i køkkenet. 

En god aktivitet kan for eksempel være at inddrage ungerne i produktionen af søde sager – og her er disse kaffesnitter geniale. De kræver ingen specielle ingredienser og tillige både megalette og hurtige.     

kaffesnitter closeup

Detaljer

Hvor mange?

ca 30-35 stk

Arbejdstid?

30 minutter

Bagetid?

15 minutter

Hvor let?

Meget let

Ingredienser

  • 100 g blødt smør

  • 100 g sukker

  • 80 g brun farin

  • 2 spsk lys sirup

  • 1 tsk vaniljesukker

  • 30 g mandelmel (mandler malet til mel i en minihakker)

  • 1 nip salt

  • 250 g kage hvedemel (almindeligt hvedemel er også fint)

  • ½ dl stærk kaffe (lavet på nescafe)

  • ½ tsk natron

  • 50 g mørk chokolade

Sådan gør du

  • Tag smørret ud af køleskabet, så det kan blive blødt. Læg bagepapir på en bageplade. Hak mandlerne til mandelmel i en minihakker og hak chokoladen groft med en kniv. Tænd for ovnen på 200 grader varmluft. Så er du klar.
  • Pisk smørret med sukker og brun farin. Tilsæt sirup. Bland mandelmel, salt, natron og mel i dejen. Tilsæt til sidst den afkølede stærke kaffe og den hakkede chokolade.
  • Saml dejen med hænderne og del den i tre dele. Lav tre lange, flade pølser, ca. ½ cm høje og 4-5 cm brede. Læg dem på bagepladen med lidt afstand imellem, da de flyder lidt ud.
  • Stængerne bages i ca. 12-15 minutter ved 200 grader varmluft. De er stadig lidt bløde, når de kommer ud af ovnen. Stængerne skæres straks i snitter på ca. 2½ cm-3 cm bredde og afkøler derefter.
  • De færdige kaffesnitter opbevares i kagedåse.           

Prøver du en af mine opskrifter, så snup et billede og læg det på Instagram – med hashtagget #sundtforto. Jeg vil med glæde følge med 😉 

Husk at tilmelde dig nyhedsbrevet med aktuelle opskrifter og forslag til menuer! 

Sundt for to deler ikke dine oplysninger med 3. part. Læs også privatlivspolitikken

Kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*