Kage a la kokossnitte med nektarinkompot

I går bagte jeg kage til den skæggedes fødselsdag på kontoret – plus en ekstra kage, som jeg egentlig ville have haft med til mine kolleger… men gemalen syntes nu, at den skulle med ham på arbejde. Så ingen kage til os i dag. Heldigvis havde jeg lige smagt et lille hjørne, så jeg kan stå inde for opskriften…
Kagen er lidt som en kokossnitte. Fyldet er en nektarinkompot, men man kan vælge alle mulige slags syltetøj i stedet. Kun fantasien sætter grænsen. 
Billederne er virkelig ikke verdens bedste – jeg regnede jo med at få en chance for at gøre dem om… men smagen af kagen fejler ikke noget at dømme efter det totalt ryddede fad her i eftermiddags. 

Opskrift på kage a la kokossnitte med nektarinkompot

Der bliver ca. 15-18 kagesnitter af portionen.
Tidsforbrug: 1/2 time plus i alt 45 minutter i ovnen. 
Ingredienser:
Kompot med nektariner

  • 3 nektariner
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 1 spsk honning (gerne fast)
  • 2 spsk vand

Kage 

  • 125 g mel
  • 50 kokos
  • 75 g flormelis
  • 100 g koldt smør
  • 1 spsk koldt vand
  • Nektarinkompot af tre nektariner, eller valgfrit syltetøj (hindbær, brombær, blåbær etc.)

Kokostopping:

  • 2 æg
  • 200 g rørsukker
  • 150 g kokosmel
  • 75 g smeltet smør

Start med kompotten. Skær nektarinerne i små stykker og hæld alle ingredienser sammen i en kasserolle. Koges ved svagt blus sammen i 5-10 minutter. Afkøles. Møj, møj nemt. Kan holde sig et par dage i køleskab – eller hældes i en kage som fyld.

Kage: Tænd ovnen på 180 grader varmluft. 
Bland mel, kokos og flormelis i en skål, og skær smørret i små stykker og bland med de tørre ingredienser. Saml dejen hurtigt evt. med lidt vand. Den skal ikke æltes, men bare lige hænge sammen. Fordel eller tryk dejen ud i en form på ca. 20 x 30 cm – læg bagepapir i bunden. Dejen skal være ca. 1/2 cm tyk. Bag bunden ved 180 grader varmluft i ca. 20 minutter, indtil den er gylden. Lad bunden køle let af i ca. 5 minutter.

Imens tilberedes kokostoppingen. Pisk æg og sukker hvidt og med masser af luft. Vend smør og kokosmel i med en dejskraber. 
Fordel først kompot eller syltetøj ud på bunden i et ensartet lag. Ovenpå lægger du kokostoppingen i et lag. Bag kagen i ca. 25 minutter, indtil kokostoppen er gylden og sprød. Lad kagen køle godt af, inden du skærer den ud i passende stykker.

Kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*