Grundopskrift på kage

Her får du en rigtig god grundopskrift på kage, hvor du kan bruge de rester, du har. For eksempel når du har en rest cremefraiche og en halv citron. Jeg bryder mig ikke om madspild, så bruges skulle det. Derfor komponerede jeg denne kage, som er lidt af en “kan blive til hvad som helst” kage. Dvs. den kan spises, som den er, flækkes og fyldes med creme, marmelade eller lemoncurd, og dekoreres med glasur eller bær – eller måske noget helt andet. Her er det fantasien, der sætter grænsen, for det her er lidt af en forvandlingskage. Bare vær tro mod, at den smager af ingefær og citron. Derfor kan den jo godt ændre sig rent smagsmæssigt, afhængig af pynt, fyld og evt. tilbehør som frugt, bær eller is.

Det er sådan en god grundopskrift på kage, hvor man kan køre ren freestyle på smage og fyld. Jeg kommer helt sikkert til at lave varianter over den. Den er simpelthen så let at gå til, at skulle der komme et enkelt fejlskud, har man max brugt en time på den inkl. bagetid, så skadens omfang er til at overse.

Jeg skar kagen ud i små snitter eller hapsere, der også ville gøre sig godt som kagetapas.

Detaljer

Hvor mange?

1 bageform på 20 x 20 cm = 16 hapsere

Arbejdstid?

30 minutter

Tid i ovnen?

30 minutter

Hvor svært?

Ret enkel

Ingredienser

  • 2 æg

  • 275 g sukker

  • 160 g hvedemel

  • 1/2 tsk natron

  • 1 tsk ingefær

  • 1/2 citron, saft og revet skal heraf

  • 3 dl creme fraiche

  • 50 g valnøddekerner

  • Pynt og fyld
  • Lemoncurd til fyld

  • Flormelis til pynt

Sådan gør du

  • Start med at tænde ovnen på 175 grader varmluft. Find bageformen frem, ca 20 x 20 cm og læg bagepapir i den. Hak valnøddekernerne.
  • Pisk æggene lyse og fine sammen med sukkeret. Tilsæt mel, natron og ingefær og rør dejen godt sammen. Tilsæt saft og revet skal af en 1/2 citron, slut af med at røre cremefraiche og de hakkede valnøddekerner i.
  • Sættes i ovnen i ca. 30 minutter, indtil den er gennembagt, dvs. at der ikke hænger noget ved, når du tjekker med en kødnål eller gaffel.
  • Kagen køles af, og kan fint spises, som den er evt. med lidt af sommerens mange bær. Men du kan også dele den og fylde den med en smørcreme med lime eller en lemoncurd. Eller bare give den en gang hvid glasur på toppen, evt. med lidt citronsaft i. Det er ren og skær fantasien, der sætter grænsen.

Kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*