kajkage som spøgelse flatlay

Kaj tager til Halloween og møder et spøgelse: Kajkager

Sådan bør en rigtig kajkage smage, synes den skæggede. Han var i hvert fald meget begejstret, da jeg præsenterede ham for de her kajkager. De har mazarinbund med mandelmel, hjemmelavet hindbærmarmelade med et touch, men kun et touch, af chili, og så en hindbærcreme. Det hele dækket af et generøst lag marcipan. Yummy, de smager godt. Man kunne godt blive forfalden.

Jeg kan dog sige, at en af udfordringerne undervejs er at holde styr på alle kalorierne, for de hopper godt nok rundt om fingrene på én, mens marcipanen foldes om kagerne.  

En af de andre udfordringer er at få marcipanen til at lægge sig pænt – derfor var jeg egentlig også glad for, at jeg med tanke på den kommende Halloween havde valgt at lave spøgelser. Det var ret taknemmeligt at arbejde med. Eller sagt på en anden måde: det var det allerletteste valg.  

Der blev 10 små spøgelser ud af portionen her. Jeg hører tonerne af “der var 1, der 2 … der var 10 små spøgelser på tur”… og pludselig var der kun 1 tilbage. Sådan kan det altså let gå med de her kajkager, men de kan sikkert genfindes på sidebenene. De er på ingen måde noget, man lige laver, fordi man skal have bikset lidt kage sammen til dagen efter. De tager tid, men det er sjovt og afvekslende. 

kajkager som spøgelser

Detaljer

Hvor mange?

10 små spøgelser

Arbejdstid?

2 – 2 1/2 time

Alt i alt?

2 1/2 time

Hvor svært?

Aj, svært

Ingredienser

  • Hindbærmarmelade
  • 100 g hindbær (gerne fra frost)

  • 50 g sukker

  • 1/4 rød og ikke for stærk chili

  • Mazarinbund
  • 50 g blødt smør

  • 50 g sukker

  • 75 g revet marcipan

  • 1 æg

  • 40 g hvedemel

  • 20 g mandelmel (mandler, der er smuttet og malet til mel)

  • 1/2 tsk bagepulver

  • Smørcreme
  • 125 g blødt smør

  • 1 æggeblomme

  • 75 g flormelis

  • 1 tsk vaniljesukker

  • Hindbærmarengs
  • 50 g hindbær

  • 1/2 dl vand

  • 65 g sukker

  • 1 æggehvide

  • 15 g flormelis

  • Overtræk og udsmykning
  • 200 g marcipan

  • 100 g flormelis

  • 25 g glukosesirup

  • 25 g mørk chokolade

Sådan gør du

  • Hindbærmarmelade
  • Bland hindbær og sukker i en kasserolle og lad det koge op. Tilsæt lidt finthakket chili. Lad det småsimre i 10 minutter. Tjek styrken – du skal lige kunne mærke antydningen af chili, men heller ikke mere. Hældes i en skål og køler af.
  • Mazarinbund
  • Tænd ovnen på 180 grader varmluft. Tag en bageplade frem og læg bagepapir på. Du behøver ingen form til bunden.
  • Smut mandlerne ved at overhælde dem med kogende vand og lad dem stå et par minutter. Smut skallerne af og giv mandlerne en tur i en minihakker, så de bliver til mandelmel.
  • Rør smør og sukker sammen med revet marcipan. Tilsæt ægget og pisk det hele godt. Sæt elpiskeren til side. Vend nu mel, mandelmel og bagepulver i og saml dejen.
  • Bred dejen ud på bagepapiret i et rektangel på ca. 16 x 22 cm. Bages ved 180 grader varmluft i 10 minutter, indtil bunden er lysebrun og fast i overfladen. Køles af.  
  • Smørcreme
  • Mens bunden bages, røres alle ingredienserne til smørcremen sammen med elpiskeren.  
  • Hindbærmarengs
  • Hindbær og vand koges op. Når hindbærrene er splattet ud, sies kernerne fra, så du har en fin saft. Den kommes i en ren kasserolle sammen med sukkeret og koges ind i ca. 10 minutter til en tyk sirup. Lad siruppen være småkogende.
  • Æggehvide og flormelis piskes sammen til marengsskum. Hæld den kogende hindbærsirup i marengsskummet ad et par gange. Pisk nu længe, længere end du tror, så du får den smukkeste lyserøde og ikke mindst helt blanke marengs. Virkelig flot!
  • Nu skal marengs og smørcreme blandes. Start med at tage en skefuld marengs og rør ud i smørcremen. Derefter vender du af et par gange resten af din marengs med smørcremen. Sørg for at holde luft i.
  • Kom din marengs-smørcreme op i en sprøjtepose med en pæn stor tylle. 
  • Samling af kagerne første del
  • Udstik mazarinbunden i 10 cirkler ca. 4 cm i diameter (det passede med et af vores cognacglas). Sæt dem på et skærebræt eller tilsvarende, som du kan finde plads til i køleskabet. (Godt råd: tjek, at skærebrættet kan stå godt… og at det ikke er for stort…)
  • På hver mazarincirkel lægger du en lille smule hindbærmarmelade – ud til kanten, men ikke ud over kanten. Ovenpå sprøjter du en top af marengs – også helt ud til kanten. Sæt kagerne i køleskabet, mens du klargør marcipanovertrækket.
  • Overtræk
  • Smelt lidt chokolade over vandbad.
  • Ælt marcipan, flormelis og glukosesirup sammen. Rulles tyndt ud, tyndere end du tror – men ikke så tyndt, at det bliver gennemsigtigt. Udstikkes i 10 cirkler, ca. 8 cm i diameter.  
  • Samling af kagerne sidste del
  • Tag kagerne ud af køleskabet. Læg marcipanen over hver kage og tryk den til forneden, så der dannes folder i spøgelsets “lagen”. Pynt med chokolade efter behag og evner.
  • Opbevares på køl, men kan måske godt klare at blive frosset… hvis man når det. 
close

TØM KØLESKABET

TILMELD DIG NYHEDSBREVET OG FÅ E-BOGEN
TØM KØLESKABET
MED 9 TIPS TIL MINDRE MADSPILD OG 9 OPSKRIFTER

Jeg spammer ikke! Læs min privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*