Kartoffel-porre suppe med brødcroutoner til en efterårsdag

Den kommende uge byder måske ikke overraskende for årstiden på regnvejr. Derfor byder jeg på en varmende kartoffel-porre suppe.

Opskrift – kartoffel-porre suppe

2 personer til aftensmad.
Tidsforbrug: en halv times tid.

Sværhedsgrad: let nok
Ingredienser:

  • 400 g kartofler
  • 2 porrer
  • 1 fed hvidløg
  • 3/4 l grøntsagsbouillon
  • 1 dl madlavningsfløde, hvis du har det, ellers brug mælk
  • 2-3 skiver brød, gerne halvtørt og kedeligt
  • Timian
  • Salt, peber
  • Olivenolie

Skræl kartoflerne og skær dem i mindre stykker. Rengør porrerne og skær dem i skiver. Hak hvidløget fint. Varm vandet til bouillonen. Hæld lidt olivenolie i en gryde og varm den op til medium varme. Tilsæt det hakkede hvidløg, kartoffelstykkerne og porrerne. Svits det et par minutter. Tilsæt timian og grøntsagsbouillon og lad det simre i 15 minutter, indtil kartoflerne er godt møre.

Mens suppen simrer, skæres brødet i mindre, mundrette stykker og svitses på en varm pande med lidt olivenolie. Giv dem et vrid salt og lad dem dryppe af på et stykke køkkenrulle.

Når kartoflerne er møre, tager du gryden af varmen og blender suppen glat. Sæt gryden tilbage på varmepladen og rund suppen af med lidt fløde. Juster evt. suppen med lidt mere bouillon, så den får den helt rigtige konsistens. Smages til med salt, peber og evt. lidt mere timian.

Server suppen med brødcroutonerne.

Kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*