Kernegode cantuccinier ja, men er de også kernesunde? Det kan man nok ikke kalde de her her cantuccinier med masser af kerner, for der er stadig en pæn portion sukker i dem. Men er man ude efter et ikke alt for sødt tilbehør til en kop te eller kaffe, er de et godt valg. Skær dem tyndt, så bliver de bedst – knasende sprøde.
Inspirationskilder til nye opskrifter
Nye opskrifter popper ikke altid bare op i hovedet. Som regel skal der en impuls eller inspirationskilde til. I dette tilfælde havde jeg set et billede af cantuccinier, hvor der helt sikkert var noget i, der mindede om solsikke- og græskarkerner. Det lød godt nok lidt alternativt, men forsøget skulle nu gøres. Og jeg er ganske godt tilfreds med resultatet, netop fordi de ikke er for søde.
Billeder er en typisk inspirationskilde for mig. Jeg orienterer mig også gerne ud over landegrænsen, fordi jeg her ser nogle andre smagssammensætninger end herhjemme. Nogle gange går det godt – som i dette tilfælde med cantuccinierne med kerner, andre gange må der lige et par tilpasningsforsøg til. Og atter andre gange må man bare konstatere, at alt, der ser godt ud, ikke nødvendigvis også smager godt.
Stik mig den traditionelle…
Er du mere til den traditionelle cantuccini, så tjek opskriften her. Den er med mandler og mørk chokolade samt et skvæt kaffe.
Detaljer
Ca. 50 stk
20 minutter
18+10 minutter
Helt normal
Ingredienser
200 g hvedemel
50 g grahamsmel (eller speltmel)
1 tsk bagepulver
1 tsk kanel
1 tsk vaniljesukker
125 g rørsukker
75 g mandler
25 g græskarkerner
25 g solsikkekerner
2 spsk sesamfrø
1 spsk hørfrø
Saft af 1 mandarin eller 1/2 appelsin
2 æg
Sådan gør du
- Tænd for ovnen på 170 grader varmluft. Læg bagepapir på en bageplade.
- Bland alle de tørre ingredienser, hele (usmuttede) mandler, frø og kerner i en skål.
- Rør saft af mandarin eller appelsin i, og saml derefter dejen med æggene. Den kan godt blive en anelse “grattet” for nu at bruge et godt nordjysk ord for snasket/smattet.
- Form tre stænger ca. 4-5 cm brede og max 1 cm høje – og netop fordi dejen kan være grattet, så formes de bedst direkte på bagepladen.
- Bages ved 170 grader i ca. 18 minutter – indtil de er nogenlunde faste i overfladen.
- Bagepladen tages ud af ovnen, der ikke slukkes. Stængerne køles af et minuts tid, så skæres de i tynde skiver, max ¾ cm brede, der vendes om på skærefladen på bagepladen.
- Tilbage i ovnen, hvor de bages igen i ca. 10 minutter, indtil de er sprøde. Køles af på bagerist og opbevares i kagedåse.