kirsebæris

Yoghurtis med kirsebær eller kirsebæris med yoghurt

Yoghurt, friske kirsebær – og lidt sukker og spiritus. Det er opskriften på denne her labre yoghurtis med kirsebær, der bliver blød og cremet. Opskriften er en genindspilning af en gammel opskrift, men det bliver den absolut ikke dårligere af. Kirsebærisen smager som at spise friske kirsebær, blot slipper man for at spytte sten ud.  

Weekend-lækkeri 

Kirsebærisen er oplagt som weekendens lækkeri, især hvis weekenden som antydet af meteorologerne byder på indian summer. Jeg krydser fingrene og håber, at de er gode til at forudse fremtiden, for jeg kunne i den grad bruge sol i ansigtet og i øjnene. Ikke mindst fordi weekenden byder på to begivenheder, der begge bare bliver bedre, hvis vejret er med os. Først skal vi nemlig til kirkebryllup, og det bliver endnu smukkere, hvis bruden stråler om kap med solen. Dagen efter byder på dobbelt børnefødselsdag, og her må jeg indrømme, at jeg sætter stor pris på at kunne forlade kagebordet og trække lidt frisk luft undervejs. Det er ulige meget rarere, når vejret er godt. 

Med bryllupskage og fødselsdagslagkage er der egentlig rigeligt med søde sager på weekendens program. Men altså sådan en skefuld kirsebæris vil være fin til at klare ganen med. Så kan man jo altid bilde sig ind, at da det er en is på basis af yoghurt, er den nok sundhedsmæssigt ikke værre end at spise yoghurt med frugt…   

Sæsonen for danske kirsebær er kort og allerede nu forbi. Heldigvis kan frosne bær fint anvendes – giv dem evt et kort opkog før brug. Jeg har valgt at komme mørk rom i isen for at hindre, at den krystalliserer. Men har man nu en flaske kirsebærvin stående, så er det oplagt at bruge den i isen og ikke mindst drikke den til. I dag kan man få utrolig lækker dansk kirsebærvin, så det er bare om at gøre brug af den. Jeg vil servere isen sammen med mine havregrynscookies, som pt er husets favorit-cookie.   

Detaljer

Hvor mange?

4-6 personer

Arbejdstid?

30 minutter

Tid i fryser?

4-5 timer

Hvor let?

Ganske let

Ingredienser

  • 3/4 dl vand

  • 1 1/4 dl sukker

  • 2 spsk honning

  • 1/2 blad husblas

  • 1 lime – saft og revet skal

  • 350 g danske, friske kirsebær

  • 250 g græsk yoghurt, 10% (tro mig, jeg har prøvet at lave isen med en fedtfattig yoghurt, og det var en katastrofe)

  • 2 spsk mørk rom

  • Ved servering
  • Serveres med småkager, evt. knust, friske bær eller bare lidt revet chokolade på toppen

Sådan gør du

  • Lav først en sukkerlage ved at koge vand, sukker og honning sammen i en kasserolle. Lad det koge op, indtil honning og sukker er helt opløst. Imens lægges det halve blad husblas i koldt vand i 5 minutter. Husblassen kommes op i den varme sukkerlage, og der piskes godt rundt. Sukkerlagen køles helt af, evt. i køleskab.
  • Mens sukkerlagen koger sammen, udstenes kirsebærrene. Hak dem i mindre stykker, men så store, at man kan genkende, hvad man spiser. Læg de hakkede kirsebær i rommen og lad dem trække 5-10 minutter.
  • Bland nu kirsebærrene med yoghurten og kom til sidst sukkerlagen i. Smag til med revet skal og saft af lime.
  • Hæld isen i en passende form og frys i mindst 4-5 timer. Hvis du vil undgå krystaller i isen, skal der røres i den ca hver time.
  • Ved servering
  • Tag isen ud af fryseren ca. 15 minutter før servering. Så bliver den så lækker cremet.
closeup af kirsebæris

One Comment

  1. Hvor køber du frosne kirsebær?

Kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*