Kokoscookies a la mørk Bounty og måske lidt sundere

Når man taler om Bounty barer, så tænker langt de fleste på en bar af kokosmasse overtrukket med lys chokolade, men den findes jo også i en udgave med mørk chokolade. Og som is i øvrigt – den skal jeg lave, når vi kommer tættere på sommeren, mums, det kunne blive godt. Foreløbig er jeg kun nået til Bounty med mørk chokolade. Her har jeg lavet en fusion, hvor “Cookie goes Bounty” – dvs. kokoscookies med mørk chokolade.

En sundere cookie?

Hvis olie er bedre end smør, og hvis grahamsmel og havregryn er bedre end hvidt hvedemel, så er der tale om en sundere cookie. Men vi er vist ude i marginalerne. Lad os nu bare synde i fred, hvis man overhovedet kan sige, at det er en synd at nyde en kop mokka og kokoscookies… For noget sødt må man jo gerne få, ikk…

Apropos mokka så er koppen på billedet en af min mormors kopper. Hun samlede på små mokkakopper, nærmest espressokopper. Da de i arverækkefølgen nåede til mig, var der fem eller seks tilbage. Mindst en er desværre gået til i mit ejerskab. Det er ikke så underligt, for nogle af dem var meget tynde og fine i det. Nu har jeg fire meget forskellige kopper. De bruges naturligvis ikke til hverken hverdag eller fest, men står til pynt og minder mig om en af familiens stærke kvinder.

Apropos min mormor, så prøv også de her kokostoppe med lime, der er så lette, at min mormor kunne have lavet dem.

Detaljer

Hvor mange?

20-22 stk = 2 bageplader

Arbejdstid?

15 minutter

Tid i ovnen?

15 minutter

Hvor svært?

Perfekt for børn og fummelfingrede

Ingredienser

  • 1 dl smagsneutral olie

  • 1 æg

  • 100 g rørsukker

  • 50 g mørk chokolade

  • 1 tsk bagepulver

  • 1 1/2 tsk vaniljesukker

  • 50 g kokosmel

  • 50 g havregryn

  • 75 g grahamsmel

Sådan gør du

  • Tænd ovnen på 175 grader varmluft. Find et par bageplader frem og læg bagepapir på dem. Så er du klar.
  • Rør olie, æg og rørsukker sammen. Hak chokoladen groft og kom den i. Bland alle de tørre ingredienser sammen i en skål for sig og vend dem i dejen. Rør den let sammen.
  • Sæt toppe af dej på pladerne med et par skeer – sørg for, at der er god plads imellem dem, da de flyder ud. Bages i ca.15 minutter. De kan godt være lidt bløde, når de kommer ud af ovnen, men de bliver hurtigt sprøde, når de køler af på en bagerist. Ned i passende kagedåser med dem, og så er du klar til uventede gæster.

Kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*