Kokosdrømme (=undgå madspild efter jul)

Der er opstået kø i billeddatabasen med billeder af middage, kager etc. klar til at blive spist. Så her følger endnu en opskrift, denne gang til den søde tand med kokosdrømme.

En halv pose kokosmel, nogle tranebær, lidt chokolade og nogle hasselnødder… alt sammen rester efter julebagning og –kokkerering. Jeg synes, det var lidt synd, at det bare lå og rodede i skuffen, så jeg gik i gang med at finde noget at bruge det til. Det resulterede i disse kokosdrømme samt to varianter af chokoladecookies.

Denne her opskrift er vist oprindeligt fra Alt for Damerne – og den findes sikkert i et utal af variationer rundt omkring. Det bedste er faktisk, at de her kokosdrømme ikke bare smager godt, de udfordrer på ingen måde min tålmodighed – de er nemlig lynhurtige.

Opskrift på kokosdrømme

8 store småkager

Tilberedningstid:  50 minutter, heraf ca. 20 minutters ventetid og 15 minutter i ovnen.

Ingredienser:

75 g kokosmel

  • 100 g sukker
  • 1 æg
  • 50 g smør
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 1 knivspids salt
  • 40 g hvedemel
  • 25 g tørrede tranebær
  • Bland alle ingredienser på nær mel og tranebær i en gryde. Varm blandingen op ved medium varme, indtil smørret er smeltet, og det hele er blandet godt sammen. Tag gryden af varmen og tilsæt mel og tranebær.

    Sæt dejen på en bageplade med bagepapir med to skeer. Størrelsen skal være, så der ca. går 1 spsk dej pr. kage. De flyder lidt ud, så giv plads.

    Tænd ovnen på 180 gr. og benyt ventetiden på at rydde op… 20 minutter senere trykker du kagerne let flade og sætter dem i ovnen i ca. 15-17 minutter, til de har fået en lækker, brun farve.

    Opbevares i en tætsluttende kagedåse – og nydes rigtig fint til en kugle vaniljeis. Perfekt på en råkold aften, hvor man glæder sig til sommer.

    Kokosdrømme lige kommet ud af ovnen, og de dufter vanvittig godt
    Kokosdrømme lige kommet ud af ovnen, og de dufter vanvittig godt

    Kommentar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

    *