kokosmakroner med ingefær

Kokosmakroner med ingefær – på 25 minutter

Endnu engang stod jeg med to overskydende æggehvider. Og endnu engang stod jeg med overvejelsen om, hvad de skulle bruges til. Det blev den lette løsning med kokosmakroner med ingefær, for det skulle ikke være helt ordinære kokosmakroner. Jeg kan nemlig godt lide, at der er noget overraskende til smagsløgene.  

Hvad der til gengæld ikke skulle være overraskende, var tiden, der måtte bruges. Det er til fulde opfyldt her, for der er færdige kokosmakroner på 25 minutter.  

Hvorfor hastværket? 

Jamen, vejret er jo pragtfuldt, så det skal da nydes. Er det ikke grund nok? Så bryg en kop kaffe, find den gode stol på terrassen, smæk benene op – og nyd en friskbagt kokosmakron med kaffe til. Grib eventuelt en bog – jeg læser pt Buddenbrook af Thomas Mann, og det kan godt kræve lidt forkælelse ind i mellem.  

Det overraskende til smagsløgene 

Ingefær giver kokosmakronerne et lidt skarpt tvist. Ikke ubehageligt skarpt, men nok til at toppen af sødmen i kokos-sukkerblandingen. Alternativt kunne man også bruge revet skal af lime eller citron, som giver et syrligt indspark. Vil du gøre dine kokosmakroner med ingefær ekstra lækre, så må du lige have tålmodighed til, at de køler af. Derefter dypper du bunden af dem i smeltet chokolade – mørk, lys eller hvid alt efter smag og behag – og lader dem størkne i køleskabet.   

kokosmakroner med ingefær

Andre måder at bruge overskydende æggehvider på 

Hvis man nu ikke lige orker flere kokosmakroner, men ikke desto mindre står med overskydende æggehvider, så er der flere løsninger. Man kan altid lave en æggehvideomelet for eksempel til morgenmaden – eller fryse æggehviderne ned til en dag, hvor man kan bruge dem. I det søde køkken vil jeg også anbefale de her småkager. De smager nemlig rigtig godt, men tager lidt mere end 25 minutter at lave.    

PS: Har du ingen æggehvider i overskud, så prøv i stedet de her kokosdrømme.  

Kokosmakroner med ingefær – på 25 minutter

Opskrift af Susanne PaghMåltid Sødt og syndigtType SmåkagerSværhedsgrad Let
Hvor mange?

10

stk
Arbejdstid?

10

minutes
Bagetid?

12

minutes
I alt?

22

minutes

Lynhurtige kokosmakroner med et stærkt tvist

Ingredienser

  • 2 æggehvider

  • 100 g kokosmel

  • 100 g sukker

  • 20 g smør

  • 1 tsk stødt ingefær

Sådan gør du

  • Tænd ovnen på 175 grader varmluft. Læg bagepapir på en bageplade.
  • Bland alle ingredienser på nær ingefær i en kasserolle. Varm massen op, så den bliver flydende.
  • Rør massen sammen og rør ingefær i. Sæt massen i toppe på bagepladen.
  • Bages ved 175 grader varmluft i ca. 10-12 minutter, indtil de har fået en fin farve. Afkøles på bagerist og opbevares i en kagedåse.

Bemærk

  • Prøv også at anvende revet skal af lime eller citron i stedet for ingefær. Syrligt og lækkert.

Prøver du en af mine opskrifter, så snup et billede og læg det på Instagram – med hashtagget #sundtforto. Jeg vil med glæde følge med 😉 

Husk at tilmelde dig nyhedsbrevet med aktuelle opskrifter og forslag til menuer! 

Sundt for to deler ikke dine oplysninger med 3. part. Læs også privatlivspolitikken
close

RAMSLØG TIPS OG OPSKRIFTER

TILMELD DIG NYHEDSBREVET OG FÅ E-BOGEN OM
RAMSLØG

Jeg spammer ikke! Læs min privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*