Kold tomat-melon suppe til en varm dag

Nyd en kold tomat-melon suppe, når temperaturen er høj, og man trænger til en afkøling.

Sommeren har i år ikke været en endeløs række af varme dage og aftener. Så meget desto mere sætter man pris på dem, når de pludselig dukker op og belejrer terrassen. Så rykker man udenfor, sætter sig med en kop kaffe, et glas vin eller hvad ganen nu lyster, og nyder solen og skyernes gang. Til sådan en dag er denne her suppe med tomat og melon helt perfekt – sval og læskende.  

Læg dertil, at den helt sikkert er megasund og har den mest forrygende røde farve. Indrømmet, jeg er lidt vild med mad med farve. Og endelig er den hurtig og let at lave. Dermed passer den ind i det helt overliggende mantra, jeg har for siden her – at man skal kunne få mad på bordet inden for max 30 minutter. Hov, vil den opmærksomme sige, det kan man jo ikke med denne her suppe, for den skal jo køle af? Jo, hvis man “snyder” lidt og kommer isterninger i den lige før servering, så bliver den lynhurtigt iskold. 

Jeg har lavet en topping med blandt andet rugbrødscroutoner og ristede mandler. I stedet for croutonerne kan man servere et godt madbrød. Det kunne for eksempel være små, bløde madbrød.

Detaljer

Hvor mange?

2 personer

Arbejdstid?

Max 30 minutter

Tid på køl?

Mindst 1 time – alternativt isterninger

Hvor let?

Enkel

Ingredienser

  • 3 tomater

  • 1/4 – 1/2 vandmelon (afhængig af størrelse), gerne kernefattig

  • 1 rød peberfrugt

  • 1 fed hvidløg

  • Salt, peber

  • 1-2 spsk æblecidereddike

  • Topping
  • 1 håndfuld mandler

  • 2-3 skiver rugbrød

  • Olivenolie til stegning

  • Salt

Sådan gør du

  • Find din bedste blender frem – uanset om det er en stavblender eller en “rigtig” blender. For mit vedkommende er det en stavblender, det tager nok lidt længere tid, men til gengæld har jeg ikke også en blender stående.
  • Klargør grøntsagerne: Skyl tomaterne, skær dem i kvarte og halver dem igen. Skær skrællen af vandmelonen og skær kødet i mindre stykker. Skær peberfrugten i mindre stykker – og hak hvidløget fint. Så er du klar til start.
  • Blend hele molevitten – og hvis det er med en stavblender, kan det anbefales at gøre det over et par gange. Når du er færdig med at blende, skal du have en suppe, der er glat, men ikke barnenumseglat. Der er lidt rustikt over den i hvert fald.  
  • Smag til med æblecidereddike, salt og peber. Stil suppen på køl indtil servering – og i hvert fald i en times tid, så den bliver helt kold.
  • Ved servering
  • Varm en tør pande op til middel varme. Rist mandlerne på den tørre pande, indtil de har taget farve. Lad dem køle af på et stykke køkkenrulle. Giv dem et vrid med saltkværnen. Mandlerne hakkes groft. 
  • Skær rugbrødsskiverne i små, mundrette stykker. Hæld lidt olivenolie på panden. Steg rugbrødsskiverne i ca. 5-7 minutter, så de bliver crispy. Hæld også dem over på et stykke køkkenrulle, så de kan dryppe af, og giv dem lidt salt. 
  • Ved servering hældes suppen i skåle og der pyntes af med grofthakkede mandler og rugbrødscroutoner.

Kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*