Citronkage med hvid chokolade og nødder (Kollegakage nr 1)

Den skæggede ville gerne give kage på arbejde i dag, så jeg måtte trylle lidt i går. Det blev til denne citronkage med hvid chokolade og nødder. Og så en appelsintærte med mandler på toppen. Opskriften på sidstnævnte følger snarest, men vi lægger ud med citronkagen, hvor resterne blev nydt, da naboerne kom forbi her til aften.

Citronkage kommer i mange udgaver, ikke mindst som den kendte citronmåne. Men der er et eller andet helt vildt lækkert ved denne citronkage, der er fyldt med hvid chokolade og nødder. Den bliver ikke mindre lækker af, at den bliver hældt over med en citronsirup (lidt a la saftig appelsinkage som vor mor lavede den).

citronkage med hvid chokolade og nødder

Det er rigtig interessant at se, hvad der bliver taget godt imod på arbejde. Nogle sværger til chokoladekage, nogle elsker en god lagkage, men stort set alle elsker en citronkage. Måske fordi den har en frisk smag? Måske fordi konsistensen er let? Uanset hvad svaret er, så er der i hvert fald altid afsætning på citronkager.

Kage til kollegerne er ofte kage i store mængder. Derfor må det også gerne være en kage, der er let at lave. Og det er denne her. Den tager altså mindre end en halv time at bikse sammen, hvorefter ovnen klarer resten. Er man rigtig smart, så sætter man ungerne til at lave kagen, for svært er det altså ikke.

Detaljer

Hvor mange?

8-10 personer

Arbejdstid?

25 minutter

Tid i ovnen?

45 minutter

Hvor let?

Piece of cake

Ingredienser

  • 250 g smør

  • 200 g sukker

  • 4 æg

  • 250 g hvedemel

  • 100 g hvid chokolade med citron

  • 100 g nødder, fx hasselnødder og mandler

  • 2 citroner – revet skal heraf

  • Sirup
  • 100 g sukker

  • 2 citroner – saften herfra

  • Pynt
  • Revet, hvid chokolade

Sådan gør du

  • Tænd ovnen på 175 grader varmluft – og tag smørret ud af køleskabet. Tag din bedste springform og læg bagepapir i bunden. Smør den evt. på siderne med lidt olie.
  • Derefter skal fyldet til kagen klargøres, dvs. hak chokoladen og nødderne groft.
  • Pisk smørret med sukkeret, tilsæt derefter æggene et ad gangen og rør godt imellem. Rør melet i. Til sidst vende du den hakkede chokolade og nødderne i sammen med revet citronskal.
  • Hæld dejen i springformen og bag kagen i ca. 45 minutter ved 175 grader varmluft. Tjek med en gaffel, at kagen er gennembagt. Hænger der dej ved, skal den have lidt mere.
  • Sirup
  • Kog en sirup bestående af sukker og citronsaft, den skal bare koge, indtil sukkeret er opløst. Siruppen hældes over kagen, mens den stadig er lun. Lad den gerne trække lidt tid. Riv lidt hvid chokolade over kagen inden servering.
  • Pynt
  • Riv lidt hvid chokolade over kagen inden servering.

Kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*