Laber limefromage 


For efterhånden en god måneds tid siden havde vi besøg af gode venner til søndagsfrokost – og masser af god snak. Ud over den åndelige føde blev det blandt andet til denne limefromage med hvid chokolade og jordbær på toppen.

Fromage er lig med husblas, som igen er lig med stor skræk for mange, men det er nu let nok. Sørg bare for, at den er helt smeltet, så er der ingen problemer. Jeg brugte lime, men hvis man vil gå helt farmor, så bruger man bare citroner i stedet for, og smagen af søndage hos farmor vil straks tone frem i hukommelsen. Det sker i hvert fald for mig – søndagsfrokost omkring spisebordet med min farmor for bordenden og mig siddende ved siden af med ben, der var alt for korte til at nå gulvet. Nostalgisk og dejligt.
Efter denne tur ned af Memory Lane er det retur til virkeligheden og opskriften:

Opskrift – limefromage

Passer perfekt til 6 portionsforme.
Tilberedningstid: 1/2 time plus mindst 3 timer i køleskab.
Ingredienser:

  • 3 æg (husk æg skal ikke længere være pasteuriserede, selv om de ikke skal opvarmes i retten)
  • 100 g sukker
  • 3 blade husblas
  • 4 lime – økologiske, da skrællen skal bruges
  • 2 1/2 dl piskefløde
  • 6 danske jordbær, modne og smagfulde
  • Lidt revet hvid chokolade 

Læg husblas i koldt vand i 5 minutter. Riv limefrugterne fint og pres saften af dem. Del æggene i blommer og hvider. Så er vi klar til action:

Pisk først æggehviderne stive. Dernæst piskes fløden til flødeskum. Og endelig piskes æggeblommer og sukker godt og længe, så det bliver den lyseste æggesnaps. Smelt husblas i en lille kasserolle med det vand, der hænger ved. Tag den af varmen og bland den med limesaft. Stil elpiskeren væk. Rør husblas og limesaft i æggesnapsen sammen med revet limeskal – hold lidt limeskal tilbage til pynt. Vend derefter forsigtigt flødeskum i blandingen og slut af med – med lige så let hånd – at vende de piskede hvider i. Jo lettere, jo mere luft bliver der i fromagen. Fordel fromagen i forme eller glas og stil dem på køl i mindst 3 timer.

Serveres toppet med jordbær, revet, hvid chokolade og revet limeskal.

Kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*