Lækker sauté med hilsen til Aarstiderne

Resterne af en kasse fra Aarstiderne.com skulle bruges. Det handlede om et par eksotiske indslag, nemlig en halvtrist paraguayo – altså en flad fersken – og new zealand-spinat. Har man ikke lige det til at rulle rundt i grøntsagsskuffen, kan almindelig fersken eller nektarin sammen med dansk spinat sagtens bruges til den sauté, jeg endte med at lave.  

Med disse rester måtte jeg så også igen erkende, at jeg har meget svært ved at lægge en madplan og holde den. Det bliver ikke lettere af at lade andre lægge planen for mig. Jeg havde bestilt Aarstidernes nye pescatar-kasse, og det så rigtig, rigtig godt ud. Men allerede på dag 1 lavede jeg om i menuen, fordi jeg fik en idé. På dag 2 fik vi besøg, så jeg måtte bruge råvarerne alternativt. Og dag 3 havde jeg helt opgivet at følge noget som helst. Jeg nøjedes derfor med at tilberede de burgere med champignons, der var i kassen. De affødte i øvrigt kun én kommentar fra den skæggede: “dine grøntsagsbøffer er langt bedre…” Helt uden falsk beskedenhed giver jeg ham ret.  

Når det så er sagt, så ser opskrifterne til måltidskasserne ofte spændende ud, jeg har bare mere lyst til selv at eksperimentere. I går lod jeg mig inspirere til at udnytte de sidste rester fra pescatarkassen til en grøntsagssauté. Dermed også være sagt, at denne sauté sagtens kan laves af andre grøntsager, det handler om at finde råvarer, der passer godt sammen. Sautéen kan nydes alene med et stykke brød eller et spejlæg til – eller som tilbehør til et stykke fisk eller kød. For eksempel til bagt laks med citron

Lidt om new zealand-spinat: Stammer, som navnet siger, fra New Zealand. Stænglen kan også spises – og man tilbereder den på helt samme måde som almindelig spinat.       

Detaljer

Hvor mange?

Tilbehør til 2 personer

Arbejdstid?

15 minutter

Alt i alt?

15 minutter

Hvor let?

Meget let

Ingredienser

  • 1/2 ds kikærter

  • 1/2 rødløg

  • 1/2 bundt radiser

  • 1 paraguayo (eller en almindelig fersken/nektarin)

  • 2-3 håndfulde spinat – enten den sprøde new zealand-spinat eller almindelig spinat

  • Olivenolie til stegning

  • 1/2 tsk røget paprika

  • Salt, peber

Sådan gør du

  • Klargør grøntsagerne: Hak rødløget fint, skær radiserne i smalle både og paraguayoen i skiver. Hvis du bruger new zealand-spinat, skal den findeles lidt (stænglerne kan sagtens spises).
  • Varm en pande op med olivenolie. Steg kikærterne i olien, så de bliver sprøde. Krydres med røget paprika samt salt. Lad dem afdryppe på et stykke køkkenrulle.
  • Gør panden ren og tilsæt lidt olivenolie. Løg og radiser sauteres deri nogle minutter. Tilsæt spinat og varm den godt igennem, indtil den falder sammen. Vend til sidst paraguayo-skiverne i hurtigt. Krydres med salt og peber.
  • Sautéen arrangeres på et fad med de ristede kikærter på toppen.

Kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*