lasagne med grønkål og varmrøget laks

Lasagne med grønkål og varmrøget laks

“Betyder det, at du ikke har noget imod at få det samme i morgen?” spurgte jeg, da den skæggede udbrød: “Hold k… det smager godt!” Det betød det, for han var som altid ærlig i sin bedømmelse. Så i aften står menuen igen på lasagne med grønkål og varmrøget laks, for som det fremgår af opskriften, skal man kun bruge det halve af lasagnepladerne – og jeg går jo ikke ind for madspild.  

“Det lød godt…” 

“Ja, ja,” tænker du måske, “hvad gør ham den skæggede ikke for at opretholde freden i det lille hjem?” Men helt enkelt skamroser han aldrig, derimod kommer det råt for usødet, når menuen ikke falder i smag.  

Ikke alle forsøg falder nemlig heldigt ud. Nogle gange må jeg bare citere Peter Plys: “Det var klogt da det var inde i mit hoved, men så skete det noget på vejen ud!” Sagt da Grisling konstaterede, at det, Peter Plys lige havde sagt, ikke var ret klogt. For sommetider kan det godt være, at alt egentlig ser ud til at passe sammen: de rette ingredienser, der står godt til hinanden, gode krydderier dertil – og alligevel er det bare ikke rigtig wow.

Men det her smager godt 

Denne her lasagne med grønkål og varmrøget laks er en af de retter, hvor det hele falder i hak. Og med virkelig godt resultat, hvis jeg selv skal sige det. Serveret sammen med en god salat udgør den således en fin hverdagsret, som både børn og voksne vil elske.  

Et par fif: Jeg bruger madlavningsfløde, men mælk kan også anvendes. Pas i øvrigt på med at salte for meget, for den varmrøgede laks er salt i sig selv. Er du rap på fingrene, kan du faktisk nå at få varm mad på bordet på en halv time, men jeg har regnet med i alt 40 minutter inkl ovntid i opskriften, så er der også god tid til at lave salat.  

Andre lasagner?

Her er et par bud på andre lasagner, som jeg har lavet gennem tiden. Det afsløres her, at jeg ikke er meget for den helt traditionelle udgave 😉

Og lasagne kan altså sagtens agere weekendmenu til gæster.

lasagne med grønkål og varmrøget laks - portionsanrettet

Detaljer

Hvor mange?

2 personer

Arbejdstid?

20 minutter

Alt i alt?

40 minutter

Hvor svært?

Normal

Ingredienser

  • ½ pakke friske lasagneplader

  • ½ pose færdigsnittet grønkål

  • 2-3 tomater

  • 125 g varmrøget laks

  • 1 dl madlavningsfløde

  • Olivenolie til stegning

  • 2 tsk tørret oregano

  • Salt, peber

  • 75 g revet ost 

Sådan gør du

  • Tænd ovnen på 180 grader varmluft. Find et fad frem på ca. 20 x 20 cm
  • Hak hvidløget fint og skær tomaterne i små tern. Del den varmrøgede laks i mindre stykker.
  • Varm en pande op med lidt olivenolie. Svits hvidløget, uden at det tager farve. Tilsæt derefter grønkål og tomater samt oregano og lad det småstege et par minutter, indtil grønkålen falder sammen. Hæld madlavningsfløde over og juster evt. konsistensen med lidt vand. Lad det simre et par minutter, og smag så til med salt, peber og evt mere oregano.
  • Så skal lasagnen bygges op i fadet. Først lidt grøntsager, så halvdelen af den varmrøgede laks i mindre stykker og endelig et lag lasagneplader. Det gentages, og der sluttes af med grøntsager. Derefter et generøst lag revet ost ud over, inden fadet sættes i ovnen ved 180 grader varmluft i ca. 20 minutter – indtil overfladen er gylden og lækker.
  • Serveres straks rygende varm med en salat.  

Husk at tilmelde dig nyhedsbrevet med aktuelle opskrifter og forslag til menuer! 

Sundt for to deler ikke dine oplysninger med 3. part. Læs også privatlivspolitikken

Kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*