Let brownie med mandler og appelsin

Nogle gange bager jeg kager på bestilling. En del af dem sendes med den skæggede på tur til kunder, andre ender hos mine kolleger. Denne her tilhører sidstnævnte kategori og er tillige fremstillet ud fra en kollegas ønske om at kombinere chokolade og appelsin. Resultatet var, med en anden kollegas ord, en brownie med smag af orangestænger. Og det er faktisk en ret præcis beskrivelse af smagen på denne brownie med mandler og appelsin. Den minder i høj grad om de chokolade-orangestænger, som ofte kommer på bordet til en kop kaffe til uventede gæster – især i ældre hjem.

Brownies kommer i mange udgaver

Jeg har efterhånden bagt mange chokoladekager og brownies. Både de tunge og klæge brownies fyldt med masser af chokolade – og de lette, luftige udgaver, hvor der måske mest af alt er tale om en chokoladekage. Konsistensen i denne brownie er, som brownies bør være, tæt uden at være for tung og absolut ikke klæg. Det er jeg nemlig ikke så meget for. Men heller ikke så let, at den kunne være en klassisk chokoladekage.

Jeg har helt bevidst valgt en kvadratisk form til denne brownie med mandler og appelsin. Det gør det så meget lettere at skære den færdige kage ud i fine, kvadratiske stykker. Og kvadratiske stykker skal det være, hvis det skal være en brownie, ligesom der heller ikke skal være glasur eller lignende ovenpå den. Kort sagt skal overfladen være sprød og indholdet lettere svampet. Hvis du er ude efter en tættere og mere svampet chokoladekage, så prøv denne her, der startede med to modne bananer.

Portionen passer til en form på ca. 27 x 27 cm. Der bliver ca. 25 stykker ud af den, men hvor mange de 25 stykker så kan bespise, afhænger af, hvem der er på arbejde. Sådan er det i hvert fald på kontoret hos os.

Detaljer

Hvor mange stykker?

25 stk

Arbejdstid

30 minutter

Bagetid

40 minutter

Hvor svært?

Hurtig og let

Ingredienser

  • 275 g sukker

  • 3 æg

  • 175 g smør

  • 1 appelsin, saft og revet skal

  • 85 g kakao

  • 100 g mandler

  • 50 g mørk chokolade

  • 200 g hvedemel

  • 2 tsk vaniljesukker

  • 1 tsk bagepulver

Sådan gør du

  • Godt begyndt: Tænd ovnen på 150 grader varmluft. Beklæd en passende bageform (27 x 27 cm) med bagepapir. Hak mandlerne i en minihakker (ellers bliver du aldrig færdig, og det giver en god blanding af næsten mandelmel og grove mandelstykker), mens chokoladen hakkes i hånden. Smelt smørret ved middel varme i en lille kasserolle og lad det afkøle let.
  • Halvt fuldendt: Pisk imens sukker og æg godt sammen, så det bliver en hvid og skummende masse. Rør det smeltede smør i. Tilsæt så appelsinskal og appelsinsaft. Læg elpiskeren væk og tag dejskraberen frem. Vend kakao godt ind i æggemassen, derefter hakkede mandler og chokolade samt hvedemel, vaniljesukker og bagepulver – alt med let hånd, så luften bevares.
  • Hæld dejen i formen og bag kagen ved 150 grader i ca. 40 minutter. Tjek med en gaffel, at kagen er helt gennembagt. Skær kagen ud i passende stykker og server den for dine gode kolleger.

Kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*