Let genstart med græskar

Indrømmet, der har været meget stille på bloggen. Men nej, den er ikke afgået ved en stille død, og der bliver stadig kokkereret – mest vegetarisk, men der ryger også fisk og skaldyr med i gryderne. I dag holder jeg mig nu til det grønne køkken, på nær at retten mest af alt er i orange og rødt med græskar og tomater. Ret farverigt. Hvis “jo mere farve, jo sundere” stemmer, så er retten her supersund.

Græskar og tomater i forening

Passer til to personer en hverdagsaften.

Tilberedningstid: Max. 20 minutter

Ingredienser:

  • En passende mængde sort bønnepasta
  • 1 løg, fintsnittet
  • 1 fed hvidløg, mere fintsnittet
  • 1/4 – 1/2 hokkaido græskar (afhængig af størrelse)
  • 6 cocktailtomater
  • Olivenolie
  • 2-3 skefulde feta
  • Chiliflager
  • Salt, peber

Snit løg og hvidløg. Rengør hokkaido græskarret, skær det i mindre stykker og tomaterne i kvarte. Sæt så vand over til bønnepastaen og varm en pande med lidt olivenolie op til middel varme.

Kast løg, hvidløg og græskar på panden og lad det stå og snurre sammen i godt og vel 10 minutter – imens bønnepastaen koger (giv endelig ikke bønnepastaen for meget, så bliver den klistret… stol på erfaren kvinde her). Når græskarret er ved at være mørt, tilsættes tomaterne og lidt chiliflager.

Smag til med salt og peber. Anret med feta på toppen – og grib gaflen. Det er meget enkelt, så passer perfekt på en hverdagsaften, hvor maven knurrer. Apropos knurrer, så kan man evt. servere retten med en skive godt brød.

Kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*