avocadomad med stenbiderrogn

Luksus avocadomad med stenbiderrogn og pocheret æg

Frokost i coronaens tid, hvor hjemmearbejdet hersker, kan let blive et par flade rugbrødsmadder. Det er altså bare for kedeligt, synes jeg. Og så må der gerne være noget lidt delikat på bordet, når nu hverdagen derhjemme har indfundet sig. Der kan nemlig meget hurtigt gå nattøj og uglet hår i det, når man arbejder hjemme i en længere periode som her, hvor Danmark er lukket ned. Jeg vil foreslå at bryde den kedelige rutine med en lækker frokost. Det behøver ikke at tage lang tid at lave. Denne her luksus avocadomad med stenbiderrogn kan laves på max 20 minutter – og det endda inklusive vejrtrækningsøvelser, når der skal laves pocheret æg.  

Pocheret æg 

Alene tanken om at skulle lave pocheret æg giver mig tics, og jeg må trække hver gang vejret meget dybt, førend jeg kaster mig ud i det. Det er helt ufortjent, for pocheret æg lyder meget sværere, end det er i virkeligheden. Det er bare lidt angstprovokerende at hælde et æg – uden æggeskal vel at mærke – ned i kogende vand. Hver eneste gang ser jeg for mig, hvordan æggehviden smasker ud i vandet og danner lange, ulækre tråde. Og hver eneste gang kan jeg undrende konstatere, at det ikke sker. I stedet samler æggehviden sig fint om æggeblommen. Fire minutter senere er der perfekte pocherede æg – igen.  

Luksusudgave med stenbiderrogn 

Jeg har lavet en luksusudgave af avocadomad med stenbiderrogn. Da jeg stadig har stenbiderrogn fra min stenbiderrogn-pusher, er jeg fortsat meget generøs med den. Har man ikke stenbiderrogn, kan man i stedet anvende et par skefulde rejer. Det er altså heller ikke dårligt. Eller denne her lidt alternative udgave med røget hellefisk.

Dag nr x i et nedlukket Danmark 

Vi er nu godt inde i den anden uge i et nedlukket Danmark. En ny hverdag har for alvor indfundet sig med nye rutiner og løsninger på de nogle gange meget anderledes udfordringer, der opstår. Min verden er snævret voldsomt ind til kun at bestå af matriklen, hvor vi bor, løberuten og så enkelte ture ind for at købe ind. Kalenderen er tømt for aftaler om middage, besøg, biografture etc i de næste uger. Ligeledes er tanken om at køre en tur til Alsace for at møde foråret i påsken selvfølgelig skrinlagt, og det er helt uden ærgrelse, for det er ikke længere en mulighed. Måske kan et udkomme af hele denne corona-tid være, at man får lettere ved at acceptere, hvad man ikke kan ændre.     

avocadomad med stenbiderrogn

Detaljer

Hvor mange?

2 personer

Arbejdstid?

20 minutter

Alt i alt?

20 minutter

Hvor let?

Overraskende let

Ingredienser

  • ½ avocado

  • 2-3 spsk skyr

  • Saft af ½ citron

  • 2 æg

  • 2 spsk hvidvinseddike

  • 100 g stenbiderrogn

  • Salatblade

  • 2 skiver rigtig godt rugbrød

  • Salt, peber

Sådan gør du

  • Mos avocadoen sammen med skyr, smag til med citronsaft, salt og peber. Rør stenbiderrognen med lidt salt.
  • Skær to tynde skiver rugbrød og rist dem på brødristeren. De må gerne ristes lidt hårdt.
  • Så er det tid for de pocherede æg. Bring en kasserolle med vand og hvidvinseddike i kog. Slå imens æggene ud i hver sin lille skål.
  • Når vandet koger, rører du rundt i vandet, så der dannes en hvirvel. Heri hældes det ene æg. Du vil se, at hviden samler sig om blommen. Lad det koge i 4 minutter. Tag ægget op og lad det dryppe af. Hold det pocherede æg varmt, mens du pocherer det andet æg.
  • Saml nu dine avocadomadder: Læg et salatblad på det ristede rugbrød. Ovenpå lægger du avocadomosen og så det pocherede æg. Top med masser af stenbiderrogn.

Prøver du en af mine opskrifter, så snup et billede og læg det på Instagram – med hashtagget #sundtforto. Jeg vil med glæde følge med 😉 

Husk at tilmelde dig nyhedsbrevet med aktuelle opskrifter og forslag til menuer! 

Sundt for to deler ikke dine oplysninger med 3. part. Læs også privatlivspolitikken

Det her er en luksusudgave af avocadomadder med stenbiderrogn. Og så er den lavet med pocherede æg, som er meget lettere at lave, end man skulle tro. Det tager max 20 minutter i alt – og er en luksuriøs frokost. 

Kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*