Lykkepose: Vegansk græskarsuppe – fra Kiselkassen

Jeg er vild med suppe. Både de kolde, der hører sommeren til, og så de varme, hvor det damper fra, og som bare gør det hele lidt lettere på en kold dag. Dagens ret er en vegansk græskarsuppe.

Jeg fik Kiselkassen for Aarstiderne første gang for et par uger siden – og jeg blev med det samme hooked på Kiselgårdens svar på en lykkepose. Man får nemlig ikke oplyst indholdet af kassen på forhånd, men må vente og se. Til gengæld lover de, at kassen indeholder netop det, som lige nu er allerbedst i marken. Da ugens Kiselkasse landede hjemme hos mig, viste det sig bl.a. at være et fint og meget flot hokkaido græskar.   

Men et græskar? Ja, så blev man lige mindet om, at efteråret er på vej, og med efteråret kommer suppesæsonen. Derfor omdannede jeg også del af græskarret til en varm suppe. Helt passende fordi temperaturen udenfor ikke længere er sommerlig, og det kan mærkes, at dagene er blevet lidt kortere. Men det er jo ikke hundekoldt endnu, ej heller suser vinden om hushjørnerne. Følgelig blev suppen ikke af den slags, der er så stærk, at den skæggede må tørre sveden af panden eller afføre sig skjorten under spisningen. Det er nemlig sket, at chilidoseringen har været lidt for generøs.

Denne suppe blev smagt til med spidskommen og fik dermed et lidt mellemøstligt præg – og blev serveret med nordisk grønkål, der i øvrigt også var i Kiselkassen, græskarkerner og kølende skyr/creme fraiche – og så det gode foccaciabrød. Uden skyr/creme fraiche er suppen helt vegansk.    

Hvis du i øvrigt vil vide, hvad der var i Kiselkassen, så tjek min side på facebook eller instagram

Detaljer

Hvor mange?

2 personer (4 som forret)

Arbejdstid?

Ca. 45 minutter

Alt i alt?

Ca 45 minutter

Hvor svært?

Helt normal

Ingredienser

  • Suppe
  • 500 g hokkaido græskar (rent græskarkød uden skræl og kerner)

  • 1 rødløg

  • 1 fed hvidløg

  • 1/2 – 3/4 l grøntsagsbouillon (lavt gærde = vand plus bouillonterning)

  • 1 tsk spidskommen

  • Saft af 1/2 citron

  • Salt, peber

  • Topping
  • 1-2 blade grønkål

  • 3-4 spsk græskarkerner

  • 2-4 spsk skyr

  • Evt. 1-2 spsk creme fraiche

  • Salt, peber

  • Olivenolie

  • Tilbehør
  • Brød

Sådan gør du

  • Suppe
  • Skær græskarkødet i mindre tern. Hak rødløg og hvidløg fint.
  • Varm en gryde op med lidt olivenolie og sauter løgene et par minutter, uden at de tager farve. Tilsæt græskarternene og sauter yderligere i nogle minutter.
  • Tilsæt spidskommen, rør rundt, og derefter hældes grøntsagsbouillon over, indtil det dækker. Lad det koge op og simre i ca 15 minutter, indtil det er helt mørt.  
  • Topping
  • Imens suppen koger, gøres toppingen klar. Start med at varme en slip-let pande op uden fedtstof. Rist græskarkernerne et par minutter, indtil de begynder at “poppe”. Giv dem et vrid salt og lad dem køle af i en skål.
  • Grønkålen snittes meget fint. Varm lidt olivenolie op på panden og rist grønkålen ved høj varme et par minutter. Rør skyr med creme fraiche, salt og peber.
  • Suppe
  • Når græskarternene er kogt helt møre, tages gryden af varmen. Suppen blendes med en stavblender, indtil den er helt glat. Sæt suppen tilbage på kogepladen og varm den op igen. Smag til med salt, peber, evt lidt citronsaft og mere spidskommen.
  • Serveres med de forskellige slags topping og det gode brød.  

Kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*