Lynhurtig asiatisk inspireret suppe

Den her suppe er virkelig hurtigere end at hente en pizza, og jeg kan også love, at fornemmelsen i maven bagefter er noget anderledes og meget lettere end efter indtagelsen af en pizza. Det er en asiatisk inspireret suppe, og derfor lidt anderledes end de mange purerede supper, som vi har spist i løbet af vinteren.

Nu hvor vinteren forhåbentlig er ved at have sluppet sit tag i os, er det nemlig tid til at sige farvel til legerede og purerede supper og goddag til lettere søbemad. I dag med inspiration fra det asiatiske køkken med ingefær, chili og grønne sager. Resultatet er en let asiatisk inspireret suppe. Har man ikke lige de samme grøntsager som anvendt her, så kan de sikkert fint anvendes. Blot skal man være opmærksom på kogetiden, for der skal være bid i grøntsagerne. De må endelig ikke koge alt for møre. Suppen serveres bedst med godt brød.

Med en tilberedningstid, der ikke overstiger 15 minutter, tager det altså længere tid at vente på pizzamanden. Og netop det er jo mantraet for min blog: at det skal være hurtigere end ringe efter en pizza. Da jeg startede min blog for snart mange år siden, satte jeg en grænse på 30 minutter. Længere måtte det ikke tage at få sund mad på bordet. Det holder jeg ikke altid, for der skal også være plads til de dage, hvor man nørder med maden. Men jeg holdt det for eksempel også med en hurtig grøntsagsgryde, hvor jeg samtidig tømte køleskabet for grøntsager.

asiatisk inspireret suppe

Detaljer

Hvor mange

2 personer

Arbejdstid

15 minutter

Alt i alt?

15 minutter

Hvor svært?

Meget, meget let

Ingredienser

 • Nudler efter behag og behov

 • 1 porre

 • 2-3 gulerødder

 • 1 portobello svamp af pæn stor størrelse – ellers 2

 • 3/4 l grøntsagsbouillon

 • 100 g rejer

 • 1 stump frisk ingefær på 2 cm

 • Salt, peber

 • Olivenolie

 • Serveres med godt brød

Sådan gør du

 • Klargør nudlerne efter anvisningen på pakken.
 • Skær så porren, portobello svampen og gulerødderne i tynde skiver. Riv lidt frisk ingefær fint. Varm olivenolien op i gryde. Svits porreringene sammen med ingefær, uden at det tager farve. Tilsæt derefter gulerødder, portobello og lidt chiliflager. Lad det svitse et par minutter. Hæld nu grøntsagsbouillon på og lad det simre, indtil grøntsagerne er møre, men stadig har masser af bid. Smag suppen til med salt og peber.
 • Anret suppen i dybe tallerkener med nudler i bunden, suppe og top med rejer. Velbekomme!

One Comment

 1. Mums, det ser lækkert ud.

  Og tænk – vi er ved at løbe småtør for madvarer og jeg var ved at gøre mig klar til at handle ind i dag… men jeg har tilfældigvis faktisk alle ingredienserne i køleskabet til denne ret, bortset fra porrer. Tror lige, det er tegn til mig om, at det er det vi skal have at spise i dag… porren må blive erstattet med et løg, tror jeg – så kan jeg vente endnu en dag med at handle ind.

  Er superglad for at jeg faldt over dette indlæg lige i dag 🙂 Jeg glæder mig til at smage 🙂

Kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*