Den kommende weekend byder på suppe. God, varmende suppe – for der skal arbejdes udendørs, og vejrudsigten tilsiger ikke ligefrem, at man ifører sig shorts eller t-shirt. Nærmere vil en god Thyborøn-habit være perfekt. Og til en god suppe hører også et godt madbrød.
Jeg har lavet flere lækre, bløde madbrød gennem tiden. Fælles for dem er, at de er relativt enkle at gå til, og de kan fryses og varmes i ovnen, når man lige har behov.
Foccacia
Det her foccacia er jeg lidt pjattet med. Fyldet kan være, hvad du lige har lyst til. Jeg bruger ofte gedeost, rosmarin eller timian sammen med tynde både af rødløg. Men man kunne da også sagtens smække lidt cherrytomater ovenpå – eller hvad med bacon for kødspiserne. Uanset fyld så er det let at lave, men det kræver lidt tid.
Små, bløde madbrød
De her små, bløde madbrød hører også til gengangerne i køkkenet. De tager sådan cirka 5 kvarter at lave – og bliver bestemt ikke ringe af en tur i fryseren, hvis de altså bare får lov til at få varmen i ovnen.
Grove burgerboller
Arh, sådan en god burger er nu heller ikke at foragte – men ellers kan bollerne her sagtens anvendes til en suppe eller en salat. Gode og grove.