Marabou-kage

Endnu en tur i det store arkiv (aka internettet) var nødvendigt, da jeg skulle bage kage til mine kolleger. Denne gang faldt valget på det, jeg har omdøbt til en Marabou-kage (fundet på arla.dk), fordi den består af en hel plade Marabou Appelsin Krokant og lidt æg, sukker, kakao og andet godt suppleret med en fin frosting på toppen (som dog ikke fremgår af billedet – og billedet viser også med al tydelighed, at nøddetærten havde kostet mig langt mere tid og derfor fortjente mere opmærksomhed). Der bliver i øvrigt rigeligt med frosting af denne portion, så det kan være en overvejelse værd at lave lidt mindre.

Nederst til venstre i billedet finder man Marabou-kagen uden frosting vel at mærke
Nederst til venstre i billedet finder man Marabou-kagen uden frosting vel at mærke

Jeg må indrømme, at jeg har lidt vanskeligt ved at genkende Marabous egen beskrivelse af deres Appelsin Krokant – på deres hjemmeside står der bl.a., at Appelsin Krokant er ”familiens livlige og skøre indslag, som altid er med på den værste… Både tempo og humør er højt, når man er i selskab med Appelsin Krokant.” Men ok, mine kolleger gik til kagen med stor appetit, så måske er der noget om det høje tempo…

Opskrift på Marabou-kage

Passer til en springform – sådan cirka 10-12 stykker afhængig af, hvor sød en tand man har

Tilberedningstid:  1½ time, heraf 50-55 minutter i ovnen

Ingredienser:

Dej

  • 3  æg
  • 250 g sukker
  • 2 tsk appelsinskal
  • 225 g hvedemel
  • 5 spsk kakao
  • 2 tsk bagepulver
  • 2 tsk vaniljesukker
  • Friskpresset appelsinsaft af 2 appelsiner – svarende til ca. 2 dl
  • 100 g grofthakket Marabou Appelsin Krokant
  • 1½ dl flydende olie-smør blanding

Frosting

  • 100 g Marabou Appelsin Krokant
  • 1 dl flydende olie-smør blanding
  • 200 g flormelis
  • 2 spsk kakao
  • ½ tsk vaniljesukker
  • 2 spsk mælk

Smør springformen og tænd ovnen på 175 grader. Start med at hakke chokoladen, rive appelsinskallen og presse appelsinsaften – så er du klar til at piske løs. Pisk æg, sukker og appelsinskal godt sammen – her lønner det sig at bruge godt med tid og have tålmodighed, så blandingen bliver pisket helt lys og luftig. Læg piskeren væk. Bland mel, kakao, bagepulver og vaniljesukker og tilsæt det skiftevis med appelsinsaften, vend det rundt, så det blandes godt ud. Vend til sidst chokoladestykkerne og fedtstoffet i forsigtigt. Hæld dejen i springformen og bag den i ca. 50-55 minutter – mærk efter med en gaffel, om kagen er helt bagt.

Tilbered frostingen, mens kagen bager. Chokoladen knækkes i mindre stykker og smeltes i en skål over vandbad. Tag skålen op af vandet og pisk fedtstoffet i hurtigt og effektivt. Bland de tørre ting – flormelis, kakao og vaniljesukker – og tilsæt det chokoladeblandingen. Slut af med mælken. Det her skal bare piskes hurtigt og effektivt ved høj hastighed. Stil frostingen i køleskab i et par timer – ja, jeg lod den faktisk stå der natten over, og det fungerer rigtig fint. Når kagen skal pyntes, piskes frostingen igen, så den bliver cremet og lækker. Tilsæt evt. lidt mælk, hvis frostingen ikke bliver rigtig lækker cremet igen. Pynt din Marabou-kage med frostingen – så mangler man bare en god kop kaffe, en spændende bog og sofaen.

Kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*