Marrokansk inspireret salat med gulerødder

Som en del af min internationale menu lørdag aften serverede jeg en marrokansk inspireret salat – til en ærkedansk bagt laks (der sikkert var af norsk oprindelse, altså laksen).

Salaten er med bagte gulerødder, der er vendt i en dressing med varmende krydderier, og mandler ristet i soya. Noget der lige passer til årstiden, hvor vi står på kanten af efteråret. Nogen vil sige, at det har vi gjort siden maj måned, og jeg er tilbøjelig til at give dem ret…

Tilbage til salaten, som jeg serverede til en bagt laks, men den går helt sikkert godt også til noget, der har gået på to eller fire ben, altså kylling eller andet kød – eller som en del af en ren vegetarisk middag. Når jeg laver vegetarisk, hvilket jo sker ret ofte, også kaldet hver eller hver anden dag, er det tit med flere, små retter, og her går den fint som et mættende salat-indslag.

Opskrift – marrokansk inspireret salat

Salaten passer til 2-3 personer.
Tidsforbrug: 45 minutter
Sværhedsgrad: enkel
Ingredienser:

  • 1 spsk soya
  • 1 tsk akaciehonning
  • 1 tsk tahin
  • 1/2 citron, saft af
  • 3 spsk olivenolie
  • 1 tsk spidskommen
  • Chiliflager
  • Salt, peber
  • 4-5 gulerødder
  • 3-4 håndfulde frisk babyspinat
  • 1/2 rødløg
  • 1 avocado
  • 150 g feta
  • 1 håndfuld mandler
  • 1 spsk soya

Tænd for ovnen på 180 grader varmluft. Rør dressingen sammen – start med at røre soya, honning og tahin sammen. Tilsæt så citronsaft, spidskommen, chiliflager efter smag, samt et vrid salt og peber. Rør til sidst olivenolien i. Skær gulerødderne i strimler og læg dem i et ildfast fad, hæld dressingen over, vend rundt og bag gulerødderne i ovnen i ca. 1/2 time. Vend rundt i dem undervejs.

Imens klargøres resten af salaten: Skyl og tør spinaten og læg den i et fad. Hak rødløget fint. Skær avocadoen i smalle skiver. Læg begge dele på spinaten sammen med fetaen. Varm en pande op uden fedtstof. Rist mandlerne et par minutter eller fem. Når de har taget lidt farve, overhældes de med soya og tages straks af varmen. Vend dem hurtigt rundt på panden og lad dem derefter dryppe af på et stykke køkkenrulle.

Når gulerødderne er færdigbagte – de må gerne stadig have lidt bid – lægges de øverst på salaten sammen med mandlerne. Klar til servering!

Kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*