Kirsebærcrumble a la twin peaks

Menu til den første weekend i august

I 2011 blev den varmeste oktoberdag i Danmark målt. Temperaturen sneg sig op over 25 grader dengang, og jeg var nærmest euforisk af begejstring. Jeg kan også huske, at jeg ikke var den eneste. Folk kastede sig med ildhu i bølgerne eller slikkede solskin i sandet. Dengang kunne jeg næsten ikke overtale mig selv til at komme i gang med at lave mad i efterårsstil, fordi vejret var så fint. Samme udfordring oplever jeg lige nu – der burde egentlig stå sensommer som overskrift for weekendens menu, men det kniber lidt. Min menu til den første weekend i august kommer til at bære af det.

Det er baggrunden for, at den bagte laks bliver ledsaget af den kartoffelsalat, som jeg tilbage i oktober 2011 lagde på bloggen. Det er en af de første opskrifter på bloggen, og billederne dertil bære stærkt præg af det. Men nogle gange skal man se forbi billedet, for kartoffelsalaten var netop, hvad jeg har lyst til – mad, der helt og aldeles forbindes med sommer. Nye kartofler, friske ærter, feta og spinat. Ganske enkelt. Intet billede her – det er simpelthen for ringe, tjek selv linket ovenfor 😉

Med august måned er det blevet højsæson for kirsebær, og jeg har været så heldig at få fingre i danske kirsebær. Derfor skal jeg i gang med den her kirsebærcrumble. Jeg lavede den egentlig med henvisning til Twin Peaks og agent Coopers glæde for “damn fine coffee” og cherry pie.

kirsebærcrumble

Og på den måde fik jeg skruet endnu en weekendmenu sammen. Denne gang en menu til den første weekend i august.

Kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*