Kollegakage med chokolade og brombær

Første afdelingsmøde efter sommerferien hvor vi alle i afdelingen var til stede. Det skulle da på en eller anden måde markeres, så der var dømt kollegakage. Det ville være så oplagt at lave en tærte med nogle af sensommerens bær og frugter. Jeg havde bare mere lyst til at bage en skærekage-lignende sag. Det blev til denne her kage med chokolade og brombær, som klæder hinanden rigtig godt. Og så udmærkede den sig ved at være både hurtig og let. Sådan som det nogle gange meget gerne må være. Inden servering blev den pyntet med lidt flormelis, men det nåede jeg simpelthen ikke at forevige med kameraet, så det må man tænke sig til. Det gav et ret delikat udtryk, men altså ikke særlig langtidsholdbart i min afdeling…

Hermed er der så også svaret på, hvor jeg gør af alle de kager, jeg bager. Jeg kan jo næppe spise dem selv. Heller ikke selv om den skæggede hjælper til, han skal jo heller ikke komme trillende tromletyk til sidst. For det første bager jeg tit halve portioner, når der skal testes. For det andet har jeg nogle kolleger, som tit lægger krop og gane til mine kager. Det er det, jeg kalder en kollegakage – og et populært eksempel på det er en citronkage som denne her. Og for det tredje bliver kagebageriet ofte kombineret med, at vi skal havde gæster.

Detaljer

Hvor mange?

8-10 stykker – i en springform på ca 24 cm

Arbejdstid?

30 minutter

Tid i ovnen?

25 minutter

Hvor svært?

Let og ligetil

Ingredienser

  • 4 æg – delt i æggeblommer og æggehvider

  • 1/4 tsk fint salt

  • 100 g sukker

  • 100 g smør

  • 100 g hvedemel

  • 75 g mandler

  • 2 tsk bagepulver

  • 50 g mørk chokolade

  • 50 g brombær, gerne frosne

  • Olie eller smør til at smøre formen

  • Pynt
  • 1-2 spsk flormelis

Sådan gør du

  • Tænd ovnen på 170 grader varmluft. Tag smørret ud af køleskabet. Tag en springform, læg bagepapir i bunden og smør siderne med olie.
  • Hak chokoladen groft. Mal mandlerne til mel i en minihakker. Så er du klar.
  • Del æggene i hvider og blommer i hver sin skål. Tilsæt salt til æggehviderne og pisk dem stive. Tilsæt 50 g sukker og pisk, indtil du får en fin, skinnende marengs. Stil til side.
  • Tag så æggeblommerne og tilsæt 50 g sukker og smørret, der gerne må være blødt. Piskes godt og grundigt sammen. Tilsæt mel, mandelmel og bagepulver. Rør det sammen gerne med en ske. Vend marengsmassen i med let hånd.
  • Hæld dejen i springformen og fordel den hakkede chokolade og brombær ud over. Bages i ca. 25 minutter og køles derefter af. Sigt lidt flormelis ud over kagen ved servering.

Kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*