Brombærmarmelade med et skvæt rom

Vi har masser af brombærkrat, som selv under tørken voksede fint sammen med brændenælder og tidsler. Det krævede således en indsats at få fingre i brombærrene. Men jeg fik da fået plukket lidt til fryseren, så jeg i løbet af vinteren kan lave brombærmarmelade eller bruge dem i alskens desserter. Allerede nu skulle jeg dog lige teste af, så der blev lavet et enkelt glas marmelade. Lige til et stykke friskbagt franskbrød eller til ost, hvis man er til den kombination, hvad jeg så ikke er. Jeg har nemlig puttet en lille smule rom i. Ikke så meget at det smager meget igennem, men nok til at man bemærker det. Det er blevet til en brombærmarmelade, der giver minder om både sommer og Caribien. Det er ret godt, fordi marmeladen ikke bliver så sød. Egentlig mangler man så kun at bage grove boller til marmeladen.

Denne marmelade er lavet uden brug af stivelse, i stedet har jeg ladet det koge ind til rette konsistens. Men det er selvfølgelig en smagssag, hvad man foretrækker. Når du koger marmeladen, vil den være mere flydende, end når den er kølet af. Jeg bruger ofte atamon til at sikre en bedre holdbarhed og renhed, men du kan godt nøjes med at skolde glasset.

Detaljer

Hvor meget?

1 glas

Arbejdstid?

30 minutter

Kogetid?

30 minutter

Hvor svært?

Let

Ingredienser

  • 400 g brombær

  • 150 g sukker

  • 2-3 tsk vaniljesukker

  • 3-4 tsk mørk rom

  • Evt. atamon til at skylle glasset i

Sådan gør du

  • Rens brombærrene og skyl dem godt. Hæld dem i en kasserolle sammen med sukkeret og lad det stå et kvarters tid.
  • Kog det derefter op ved middel varme og lad det simre sammen i løbet af 1/2 time eller lidt mere. Jeg synes, at det tager længere tid at få de friske brombær til at koge ud end brombær fra frost. Når konsistensen er rigtig, slukkes for varmen, og marmeladen smages til med vaniljesukker og rom.
  • Hældes på rene glas, der er skoldede og skyllet med atamon.

One Comment

  1. Pingback: God til kaffe: Æbletærte med brombær – Sundt for to

Kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*